Najnovije vesti

DISCIPLINA POBEĐUJE KORONU: Građani Pekinga posle višednevne izolacije prošetali ulicama, u Vuhanu stroga kontrola
Foto: Profimedia

borba protiv virusa

DISCIPLINA POBEĐUJE KORONU: Građani Pekinga posle višednevne izolacije prošetali ulicama, u Vuhanu stroga kontrola

Planeta

Nakon višednevne kućne izolacije, građani Pekinga izašli su na ulice, a prema zavničnim podacima, moglo bi da se zaključi da su stroge vanredne mere urodile plodom i da je širenje virusa pod kontrolom, javlja BBC.

Iako su ulazak i izlazak iz Vuhana i dalje pod strogom kontrolom, supermarketi, prodavnice i butici počeli su da prodaju sveže voće i povrće, prenosi AP.

foto: AP

Po jedan član svakog domaćinstva dobija dozvolu da jednom u toku dana izađe na dva sata u kupovinu.

Već treći dan u nizu u Vuhanu, iz kojeg je krenula epidemija korona virusa, nema novih slučajeva zaraženih.

foto: Profimedia

U međuvremenu, kineski premijer Li Kećijang apelovao je juče da se ulože napori kako bi se stabilizovali i podržali privrednici koji su glavni pokretač ekonomskog oporavka, izvestila je kineska državna agencija Sinhua, preneo AP.

Li je naglasio da je urgentno da se normalizuje proizvodnja i oporavi ekonomski i društveni poredak i najavio finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima koja su glavni poslodavci i ključne karike u lancu snabdevanja.

foto: Profimedia

"Sve nepotrebne restrikcije koje odlažu nastavak radnog procesa trebalo bi da budu ukinute. Uvođenjem efikasne prevencije i kontrole, neophodnog medicinskog nadzora i pripravnih snaga za brzo delovanje, sprečavanje epidemije i nastavak procesa rada mogu da se unaprede na sinhronizovan način", rekao je kineski premijer.

U okviru borbe protiv nezaposlenosti, vlada u Pekingu je postavila veb sajt koji bi trebalo da pomogne u oglašavanju 10 miliona radnih mesta do kraja juna ove godine.

foto: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...