ORIGINALNO ORUŽJE MEKSIČKE VLADE PROTIV KORONE: Ima za cilj da građane natera da socijalnu distancu (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/Jose Mendez

neviđeno

ORIGINALNO ORUŽJE MEKSIČKE VLADE PROTIV KORONE: Ima za cilj da građane natera da socijalnu distancu (VIDEO)

Planeta -

Meksička vlada napravila je crtani lik superžene pod nazivom "Suzana Distansia", predstavu o španskim rečima "Zdrava udaljenost", kako bi podsetila ljude da se drže odvojeno kako bi sprečili širenje novog koronavirusa.

Suzana Distansia postala je tema na Tvitteru, gde obaj imaginarni lik ima nalog, nakon što su korisnici društvenih medija primetili da vlada u velikoj meri nije uspela da primeni sopstvene savete u pogledu socijalne distance.

Predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rukovao se i ljubio decu na skupovima poslednjih dana.

Ali u petak je objavio video snimak kako stoji kraj devojčice na skupu pristalica. Lopez Obrador joj je rekao: "Volim te, ali ne mogu da te poljubim", primećujući potrebu "da održava zdravu distancu."

Međutim, drugi korisnici Tvitera primetili su da su novinari na konferenciji za štampu gde je lik predstavljen sedeli lakat do lakta i delili isti mikrofon.

S ispruženim rukama i zaštitnim balončićem oko sebe, Susana Distansia koristi fraze poput "Ako osećate kao da ste udaljene, ne brinite, takav sam i ja", i "držite se podalje od mačizma, koji ubija više."

Kurir.rs/Washington Post Foto:EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track