LUDACI! AMERIČKI RASISTI OSMISLILI ZASTRAŠUJUĆI PLAN! Na ovim mestima ovako morate "DA ŠIRITE KORONU"
Foto: Profimedia

bOLESNICI

LUDACI! AMERIČKI RASISTI OSMISLILI ZASTRAŠUJUĆI PLAN! Na ovim mestima ovako morate "DA ŠIRITE KORONU"

Planeta -

Nasilni desničari razmatraju bioterorizam kao način borbe, žele da šire zarazu po federalnim ustanovama i četvrtima u kojima ne žive belci, pokazalo praćenje grupa na Telegramu

VAŠINGTON - Grupe američkih belih rasista planiraju da koriste koronavirus kao biološko oružje, otkrili su federalni agenti.

Oni su to otkrili dok su pratili komunikaciju pojedinih neonacističkih grupa preko aplikacije Telegram.

Bolesna obaveza

- Nasilni ekstremisti nastavljaju da razmatraju bioterorizam kao način borbe. Beli rasisti su nedavno komentarisali koronavirus i onda su naveli da svako od njih ko bude zaražen ima obavezu da virus širi. Oni navode da će koronavirus širiti tako što će provoditi što više vremena na javnim mestima sa svojim neprijateljima, da će posetiti kancelarije FBI i ostaviti pljuvačku po kvakama, da će prskati pljuvačku po licu policajaca, da će pucati i pljačkati prodavnice, a onda ostavljati zagađene predmete za detektive, da će pljuvati na dugmiće u liftovima i širiti zarazu u četvrtima u kojima ne žive belci - piše u dokumentu Federalnog zaštitnog servisa, dela ministarstva državne bezbednosti, a prenosi Hafington post.

foto: Profimedia

Agenti navode da je ovo ozbiljna pretnja jer su rasisti u Americi preuzeli metode širenja straha od stranih terorističkih organizacija.

Na praćenim kanalima na Telegramu, piše u dokumentu, komuniciraju sledbenici američkog neonaciste i pisca Džejmsa Mejsona, koji se zalaže za izazivanje rasnih sukoba, haosa i destabilizaciju sistema.

- Postoje mnoge neonacističke grupe koje prate Mejsonova učenja i njegovih knjiga se drže kao svetog pisma. To su mladi ljudi koji sada imaju priliku da napadnu. Ovo je velika pretnja - rekao je Nik Martin, urednik lista Informant, posvećenog praćenju ekstremnih desničara.

Bez komentara

Kako Hafington post navodi, ministarstvo nije komentarisalo ova otkrića.

Inače, rasne tenzije su u SAD naglo skočile u vreme pandemije, mada su sad najčešće na udaru Amerikanci kineskog porekla jer mnogi, uključujući i američkog predsednika Donalda Trampa, koronu nazivaju kineskim virusom.

Majkl Pens NIJE ZARAŽEN KORONAVIRUSOM

Američki potpredsednik Majkl Pens i njegova supruga Karen nisu zaraženi koronavirusom, objavila je na Tviteru Pensova portparolka Kejti Miler rezultate testiranja.

foto: Profimedia

Pens je ranije objavio da će se on i njegova supruga testirati na virus jer je član njegovog kabineta zaražen.

foto: Kurir

Ko je Džejms Mejson ZA BELU AMERIKU

Džejms Mejson (54) neonacista je i pisac. On se zalaže za to da pripadnici bele rase ubijaju ljude druge boje kože, da izazivaju haos. Mnogi ga smatraju najnasilnijim rasistom u SAD. Sa samo 14 godina postao je član Američke nacističke partije, a onda i Nacionalsocijalističkog oslobodilačkog fronta. Kada je Donald Tramp izabran za predsednika, rekao je da konačno oseća nadu.

- Da bi Amerika ponovo bila velika, mora ponovo da bude bela - poručio je ovaj neonacista.

(Ekipa kurira / Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track