REPUBLIKANAC KAŽE DA ĆE IZOLACIJA UBITI EKONOMIJU: Vratimo se poslu, radije ću umreti ja nego da žrtvujemo Ameriku VIDEO
Foto: Youtube/Printscreen

ZALAŽE SE ZA UKIDANJE NOVIH MERA

REPUBLIKANAC KAŽE DA ĆE IZOLACIJA UBITI EKONOMIJU: Vratimo se poslu, radije ću umreti ja nego da žrtvujemo Ameriku VIDEO

Planeta -

Drugi čovek Teksasa, republikanac Den Patrik, rekao je za američke medije da ne živi u strahu od novog koronavirusa, a zalaže se za ukidanje novouvedenih mera kako bi se pomoglo ekonomiji.

Patrik, koji puni 70 godina sledeće nedelje i samim tim spada u rizičnu grupu, kaže da ljudi poput njega moraju da vagaju između toga koliko virus utiče na njihovo zdravlje, a koliko na američku ekonomiju utiču i mere društvenog distanciranja.

"Niko me nije pitao - kao stariji građanin, da li ste spremni da rizikujete svoje zdravlje u zamenu za očuvanje Amerike koju svi vole, za vašu decu i unuke? Ako bude takve 'zamene',ja sam za to. Moja poruka je da se vratimo poslu, životu. Mi koji smo stariji od 70 godina ćemo se starati o samima sebi, ali nemojmo da žrtvujemo zemlju", rekao je Patrik.

Naravno, njegove ideje direktno protivureče merama koje su uvele mnoge zemlje, pa i SAD. Američke službe apeluju da se ostane kod kuće i izbegava javni prevoz.

U javnosti njegov predlog nije baš naišao na veliko odobravanje jer bi to značilo da Patrik hoće svesno da žrtvuje stariji deo populacije kako bi se izbegao ekonomski kolaps.

SAD su se popele na treće mesto po broju zaraženih, odmah posle Kine i Italije, sa više od 46.100 obolelih. Do sada je preminulo najmanje 582 ljudi.

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track