NI AMERIČKI NOSAČ AVIONA NIJE SIGURAN OD KORONE: Tri mornara sa USS Teodor Ruzvelt pozitivna na opaki virus! (VIDEO)
Foto: AP

test

NI AMERIČKI NOSAČ AVIONA NIJE SIGURAN OD KORONE: Tri mornara sa USS Teodor Ruzvelt pozitivna na opaki virus! (VIDEO)

Planeta -

Tri mornara na jednom od najvećih brodova američke mornarice, nosaču aviona USS Teodore Ruzvelt, pozitivni na COVID-19 otprilike dve nedelje nakon što je brod bio u poseti Vijetnamu.

Samo dan nakon što su započela laboratorijska ispitivanja na tri plovila američke mornarice, prvi slučajevi koronavirusa COVID-19 pronađeni su među mornarima u Tihom okeanu.

Trojica mornara na nosaču aviona klase Nimic, USS Theodor Ruzvelt, stavljeni su u karantin i poslati su sa ratnog broda nakon što je utvrđeno da su pozitivni na koronu, virus, izjavio je u utorak vršilac dužnosti ministra Mornarice Tomas Modli.

Ruzevelt ima oko 5000 ljudi na brodu i glavna luka mu je u San Dijegu u Kaliforniji. Brod se trenutno nalazi u Filipinskom moru nakon što je nedavno pozvan da pristane u Da Nang u Vijetnamu.

Iako su ovo prvi slučajevi COVID-19 pronađeni na brodovima američke mornarice na moru, oni nisu u vojnom osoblju. Nekoliko mornara dodijeljenih ratnim brodovima takođe sa sjedištem u San Diegu, kao što su USS Koronado i USS Boker, kao i marinci u nekoliko baza, takođe su pozitivni na koronu.

Kurir.rs/Sputnik News Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track