PRIČE PACIJENATA KOJI SU POBEDILI KORONA VIRUS: Bio sam izvrsnog zdravlja, a za dan i po sam završio na intenzivnoj nezi
Foto: Profimedia

raste broj izlečenih

PRIČE PACIJENATA KOJI SU POBEDILI KORONA VIRUS: Bio sam izvrsnog zdravlja, a za dan i po sam završio na intenzivnoj nezi

Planeta -

Raste broj izlečenih od koronavirusa u svetu. No, priče nekih od ljudi koji su bili bolesni, pa ozdravili, upozoravaju na to o kakvom je nepredvidivom virusu reč. Zaključak je - pravila nema.

Ohrabrujući primeri stižu sa svih strana - 95-godišnju ženu iz Švajcarske virus je na nedelju dana smestio čak i na intenzivnu negu, odbila je respirator, ali je ipak uspela da se oporavi.

"Nadam se da ću vratiti snagu i da ću živeti još malo. Imam unuke, praunuke i volela bih da ih još mogu vidjeti i razgovarati s njima", kazala je Gertruda Faton u prilogu emitovanom u Dnevniku Nove TV.

Ima i primera koji upozoravaju da niko nije siguran. Italijanski advokat Andrea Napoli ceo se život bavio sportom, zdravo je živeo, nikada nije pušio. Virus ga je pokosio naglo. Dobio je visoku temperaturu, nije mogao da diše, bio je toliko slab da nije mogao ni ustane iz kreveta.

Završio je na respiratoru.

"Bio sam na kiseoniku devet dana. Zapravo osam dana, gotovo devet. Stalno, bez prestanka", naveo je Andrea Napoli te dodao: Takve situacije trebaš da proživiš da bi ih stvarno i potpuno shvatio. Ovo svakako nije jedna obična gripa. Nikada se nisam našao u situaciji poput ove. Ja koji imam 33 godine, koji sam izvrsnog zdravlja, našao sam se u manje od dan i po na intenzivnoj nezi".

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track