Najnovije vesti

PUTIN RADI PUNOM PAROM ALI PREKO VIDEO VEZE: Svi koji su s njim bili u poseti bolnici se testiraju svaki dan!
Foto: EPA / MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK

rusija protiv korone

PUTIN RADI PUNOM PAROM ALI PREKO VIDEO VEZE: Svi koji su s njim bili u poseti bolnici se testiraju svaki dan!

Planeta

Ruski predsednik Vladimir Putin opredelio se za rad preko video veze zbog širenja novog korona virusa, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je ovo objavio dan pošto je glavni lekar vodeće moskovske bolnice gde se leče pacijenti od Kovida 19, koji je primio Putina u svojoj ustanovi prošle nedelje, rekao da je zaražen korona virusom.

"Predsednik više voli ovih dana sve da radi preko video veze", rekao je Peskov uoči sastanka Putina i ruske vlade koji će neuobičajeno biti održan putem video linka. "Mi preduzimamo sve mere predostrožnosti", dodao je Peskov. 

foto: Profimedia

Lekar Denis Procenko, glavni lekar bolnice Komunarka u predgradju Moskve koja je postala glavna ustanova za obolele od Kovida 19, juče je javio da je i on zaražen ali da nema zabrinjavajuće simptome.

Putin (67) je 24. marta posetio bolnicu, a on i lekar su se tada rukovali, zajedno išli liftom i razgovarali bez zaštitnih maski.

"Svi koji su bili sa predsednikom u Komunarki se svakodnevno testiraju na korona virus", rekao je danas Peskov, koji je već sinoć dao uveravanja da su analize ruskog predsednika "normalne".

foto: Profimedia

Upitan da li se Putin i dalje rukuje sa svojim sagovornicima kada ih sretne Peskov je rekao da naravno svi sada drže socijalnu distancu.

U Rusiji je od ponedeljka polovina stanovništva u izolaciji da bi se sprečilo širenje epidemije od koje je do sada u zemlji registrovano 2.777 zaraženih, i 24 umrlih.

Kurir.rs / Beta,  Fito: EPA / MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...