KAD KINETE KORONA MOŽE DA PUTUJE 8 METARA! Tvrdnje profesorke sa MIT digle svet na noge! Trampov savetnik: TO JE ZABLUDA
Ilustracija, Foto: Shutterstock

dr entoni fauči negirao ovo istraživanje

KAD KINETE KORONA MOŽE DA PUTUJE 8 METARA! Tvrdnje profesorke sa MIT digle svet na noge! Trampov savetnik: TO JE ZABLUDA

Planeta -

Stručnjak za zarazne bolesti dr Entoni Fauči rekao je da je nedavno objavljeno istraživanje koje sugeriše da koronavirus može da putuje više od 8 metara i da se može zadržati u vazduhu satima "strašno pogrešno."

"Žao mi je, ali uzmenirio me je taj izveštaj, jer se radi o zabludi", rekao je u utorak dr Fauči, koji je inače član radne grupe Bele kuće.

Podsetimo, profesorka sa MIT Lidija Bouriba, čije je istraživanje o dinamici kašlja i kijanja objavljeno u "Journal of the American Medical Association", upozorava da su trenutne smernice za socijalno distanciranje koje propagiraju da se drži razmak od oko dva metra potpuno zastarele.

Ona tvrdi da "kapljice koje nose patogene mogu da putuju od 7 do nešto više od 8 metara."

Dr Fauči je negirao njene navode tokom obraćanja medijima u utorak u Beloj kući kao nosnovane.

Masačusetski tehnološki institut (MIT) je privatni istraživački univerzitet u Kembridžu u američkoj državi Masačusets. MIT se sastoji iz 5 škola i jednog koledža sa 32 akademska odseka. Rad univerziteta se bazira na naučnom i tehničkom istraživanju.

Količina novca koju MIT dobija i troši na naučna istraživanja je među najvećima od svih univerziteta u SAD (9,98 milijardi dolara 2007).

Nobelovu nagradu je osvojilo 26 bivših studenata MIT, 26 profesora i 15 drugih istraživača (ukupno 64 - neki profesori su bili i studenti MIT).

Kurir.rs/New York Post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track