Najnovije vesti

MAFIJAŠ PRVA ŽRTVA KORONE U ITALIJANSKOM ZATVORU: Iza rešetaka više od 60.000 ljudi, mnogi će morati u kućni pritvor
Foto: Profimeia

upozorenje udruženja

MAFIJAŠ PRVA ŽRTVA KORONE U ITALIJANSKOM ZATVORU: Iza rešetaka više od 60.000 ljudi, mnogi će morati u kućni pritvor

Planeta

Preminuo je i prvi zatvorenik u Italiji od infekcije korona virusom, a reč je o 77. godišnjem osuđeniku koji je izdržavao kaznu kao član mafije.

Zatvorska populacija u Italiji broji vise od 60 000. ljudi, a volonteri upozoravaju da je epidemija u Italiji dostigla vrhunac, a u da bi u zatvorima mogala biti u punom razvoju i usponu.

Upozoravaju da zatvori mogu postati visoko rizični i za operatere, jer je preko 120 policajaca već je pozitivno na koronavirus, dvojica su umrla, a zarazenih i preminulih ima među zatvorskim lekarim, i zatvorskim medicinskim sestrama. Vlada mora odmah delovati. 

foto: Profimeia

"Prva zrtva- zatvorenik koji je umro od Covid-19 potvrđuje našu zabrinutosti zbog mogućih tragičnih posledica zaraze u zatvorima. Više ne možemo gubiti vreme", pise u saopštenju udruženja "Antigona", koja od vlade traži da brzo deluje.

Najmanje 10.000 drugih zatvorenika mora biti poslato u kućni pritvor, uključujući one koji imaju kraću kaznu i one koji pate od patologija ili su stariji za koje bi zaraza mogla biti kobna, predlažu iz "Antigone". 

foto: Profimeia

U apelima se traži od predsednika Matarele i premijera Kontea da pažljivo paze na rizik od pandemije koja će se proširiti na zatvore, što bi imalo katastrofalne posledice ne samo za zatvorenike i zatvorske radnike nego i za celu zajednicu.

Sve vesti iz sveta i regiona u vezi sa koronavirusom pratite OVDE.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...