KORONA VIRUS U KINI: 30 novih slučajeva zaraze, većina obolelih došla iz inostranstva
Foto: Profimedia

kovid-19

KORONA VIRUS U KINI: 30 novih slučajeva zaraze, većina obolelih došla iz inostranstva

Planeta -

Kina je u subotu prijavila 30 novih slučajeva korona virusa, što je 19 više u poređenju sa prethodnim danom, saopštili su danas kineski zdravstveni zvaničnici, koji navode da raste broj lokalnih transmisija, ali i slučajeva koji dolaze iz inostranstva.

Nacionalna zdravstvena komisija je danas saopštila da 25 novih slučajeva uključuje ljude koji su došli iz inostranstva, dok je pet slučajeva lokalne transmisije prijavljeno u provinciji Guangdong.

Kina je ukupno prijavila 81.669 slučajeva, dok je broj umrlih porastao na 3.329, navodi Rojters.

Iako je broj novozaraženih znatno pao u poređenju s vrhom epidemije u februaru, Peking i dalje ne uspeva u potpunosti da zauzda novu infekciju i pored toga što su uvedene najoštrije mere za suzbijanje COVID-19.

Takozvani "uvezeni" slučajevi, kao i asimptomatski pacijenti - oni koji šire virus, ali ne pokazuju nikakve simptome - u poslednjih nekoliko nedelja su najveća briga Pekinga.

Kina je zatvorila sve svoje granice za skoro sve strance, ali u zemlju dolaze zaraženi Kinezi koji se vraćaju iz inostranstva.

Zdravstvena komisija je navela da je 47 asimptomatskih slučajeva registrovano u subotu u Kini, u poređenju sa 64 prethodnog dana.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track