OPROŠTAJ OD NAJMILIJIH KOJI UMURU SAMI U BOLNICAMA: Klinika u Izraelu dozvoljava porodici posetu onima koji gube bitku!
Foto: Profimedia

tuga

OPROŠTAJ OD NAJMILIJIH KOJI UMURU SAMI U BOLNICAMA: Klinika u Izraelu dozvoljava porodici posetu onima koji gube bitku!

Planeta -

Izraelska bolnica Ihilov počela je da dozvoljava rođacima koji nose zaštitnu opremu da se oproste od voljenih koji umiru od novog koronavirusa i poziva druge bolnice da slede njihov primer.

"Priče o pacijentima koji umiru sami me zastrašuju kao čoveka i kao menadžera", rekao je izvršni direktor centralne bolnice u Tel Avivu Roni Gamzu.

foto: Profimedia

Zdravstveni sistemi su bili previše nefleksibilni i tako smo „mi formulisali smernice, odmah primenjive koje će omogućiti porodicama, koji nose punu zaštitnu opremu koju bolnica pruža, da se oproste od svojih najmilijih“, rekao je.

"Ovo je naša moralna dužnost medicinskog osoblja i kao ljudskih bića", rekao je. "Verujem da će ostatak sveta slediti naš primer, kako treba."

Medicinski centar iz Tel Aviva Souraski saopštio je da je "prva bolnica na svetu koja je dozvolila porodicama pacijenata sa koronavirusom da se lično oproste sa umirućim ljudima".

Više od 8.000 ljudi pozitivno je testirano na Covid-19 u Izraelu, sa 127 u ozbiljnom stanju, od kojih je 106 na respiratorima. Četrdeset šest je umrlo, dok se 477 oporavilo i otpušteno je kućama.

Ostale bolnice u Izraelu počele su da traže kreativne načine kako rodbinama omogućiti da se oproste od najmilijih.

Sve vesti iz sveta i regiona u vezi sa koronavirusom pratite OVDE.

Kurir.rs / DPA, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track