Najnovije vesti

PUTINOV PORTPAROL O DANU POSLE KORONE Peskov: Virus je samo načeo naše slabosti, evo šta će nas možda dokrajčiti (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV / POOL

direktno

PUTINOV PORTPAROL O DANU POSLE KORONE Peskov: Virus je samo načeo naše slabosti, evo šta će nas možda dokrajčiti (VIDEO)

Planeta

Očekujemo globalnu ekonomsku krizu u bliskoj budućnosti, rekao je portparol Kremlja u nedelju, 5. aprila, u emisiji na ruskoj televiziji, gde je takođe govorio o povećanju proizvodnje nafte i stavu Rusije o toj temi.

Predstojeća svetska ekonomska kriza i cene nafte glavna su tema portparola Kremlja Dmitrija Peskova. Prema njegovim rečima, pandemiju koronavirusa pratiće ekonomska kriza i bilo bi bolje sarađivati sa drugim zemljama.

Povećana proizvodnja nafte svešće je na minimum u pogledu cene, „što ne koristi bilo kojoj zemlji“, rekao je portparol ruskog predsednika.

„Naravno da sada vidimo da su naši saudijski partneri primenjivali neviđena sniženja cena i neviđena povećanja proizvodnje. To je dovelo do činjenice da će se uskoro sve svetske zalihe nafte napuniti. Cisterne se više ne koriste za transport nafte, već kao plutajuće depoe. To će izazvati minimalnu cenu nafte, što ne koristi nijednoj zemlji, "rekao je Dmitri Peskov za Rusia-1.

Sa svoje strane, Rusija je odlučna da konstruktivno pregovara o nafti i ne vidi alternativu, rekao je portparol.

"Rusija se nije zalagala za kršenje OPEC +. Predsjednik Putin i Rusija uglavnom su skloni konstruktivnom pregovaračkom procesu koji je ključan za stabilizaciju globalnog energetskog tržišta “, nastavlja portparol Kremlja.

Vladimir Putin je 3. aprila održao sastanak o globalnom tržištu nafte, tokom kojeg je izjavio da je Rusija spremna da sarađuje sa svojim partnerima iz OPEC-a i SAD na pronalaženju obostrano prihvatljivog rešenja za cene nafte.

Globalna kriza, izazvana između ostalog pandemijom koronavirusa, „nastaće“, a napori za njenu koordinaciju trebaju da koordiniraju napore mnogih zemalja, rekao je Dmitrij Peskov.

Reči Dmitrija Peskova "između ostalog" jasno daju do znanja da postoji već postojeća ekonomska kriza koju će pogoršati korona kriza.

Kurir.rs/Logično.com Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...