U EKVADORU SE PRAVI NOVO GROBLJE ZA ŽRTVE KORONE: Zemlji nedostaju sanduci, neki sahranjuju rođake u kartonskim kutijama
Foto: Profimedia

raste broj preminulih

U EKVADORU SE PRAVI NOVO GROBLJE ZA ŽRTVE KORONE: Zemlji nedostaju sanduci, neki sahranjuju rođake u kartonskim kutijama

Planeta -

Vlada Ekvadora ubrzano priprema zemljište za sahranjivanje ljudi, koje je doniralo jedno privatno groblje u gradu Guajakili, pošto na postojećim grobljima više nema mesta usled porasta broja umrlih od korona virusa u zemlji.

U Ekvadoru je do juče registrovano 3.995 slučaja korona virusa, umrlo je 220 ljudi, a pretpostavlja se da su još 182 slučaja povezana sa virusom.

Kako prenosi Rojters, u zemlji nedostaju drveni sanduci za pokojnike tako da neki sahranjuju svoje rođake u kartonske kutije koje daju groblja.

Ispred privatnih grobalja dugi su redovi kola sa kovečezima dok porodice čekaju satima na priliku da sahrane svoje preminule.

Vlada koja je prošle nedelje počela da čuva tela preminulih od korone u ogromnim hladnjačama kontejnerima dok se ne pripreme grobovi, namerava da sahrani oko 100 ljudi dnevno na groblju Guajakaliju koje ima kapacitet 2.000 mesta. Sahrane će obavljati nadležne vlasti bez troškova za porodice.

Grad Gujakili priprema i dva javna groblja sa oko 12.000 mesta.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja