Najnovije vesti

KORONA UŠLA U DOM ZA STARE U MONTREALU: Preminuo 31 štićenik, veliki deo osoblja je prosto nestao (VIDEO)
Foto: EPA / Andre Pichette

kanada

KORONA UŠLA U DOM ZA STARE U MONTREALU: Preminuo 31 štićenik, veliki deo osoblja je prosto nestao (VIDEO)

Planeta

Fransoa Lego, premijer najveće kanadske pokrajine Kvebek, saopštio je sinoć da je u jednom domu za stare sa medicinskom negom u Montrealu preminuo 31 štićenik, nakon što se u domu pojavio korona virus, a veliki deo osoblja - prosto "nestao".

Za pet stanara doma je potvrđeno da su bili zaraženi, a ostali su umrli kao posledica nebrige, jer nisu dobijali lekove za ozbiljne hronične bolesti od kojih su inače patili.

Tragedija se nije mogla ni naslutiti 26. marta, kada je jedan pacijent iz tog doma upućen kao sumnjiv na koronu u Jevrejsku opštu bolnicu, gde mu je konstatovan kovid-19, i u toj bolnici je ubrzo preminuo.

Tri dana kasnije u samom domu umro je još jedan stanar.

Odmah nakon toga, zdravstvena inspekcija je ušla u dom i zatekla njegove štićenike prepuštene same sebi, bez hrane i lekova, u sopstvenom izmetu, kako su preneli mediji.

Inspekcija je konstatovala da je u međuvremenu veliki deo osoblja jednostavno prestao da se pojavljuje na poslu, zbog, kako se pretpostavlja, straha od korona virusa i, naravno, potpunog odustva elementarne odgovornosti i humanosti, a da nisu obavestili nadležne zdravstvene organe šta se dešava.

Vlada Montreala je, prema rečima premijera Legoa, juče obaveštena da je 31 štićenik doma preminuo.

Pokrenuta je i kriminalistička istraga.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...