POBEDIO HITLERA, A SADA UDARIO NA KORONU: Britanski ratni veteran (100) sa hodalicom prikupio milione dolara donacija
Foto: Screenshot

bravo

POBEDIO HITLERA, A SADA UDARIO NA KORONU: Britanski ratni veteran (100) sa hodalicom prikupio milione dolara donacija

Planeta -

99-godišnji britanski ratni veteran prikupio je više od 2.000.000 funti (2.514.300 USD) za nacionalnu zdravstvenu službu u zemlji (NHS), jer želi da dovrši 100 krugova oko svoje bašte, i sve uz pomoć hodalice.

Tom Mur, koji će 30. aprila navršiti 100 godina, započeo je izazov prošlog četvrtka kako bi prikupio novac za NHS Charities Together, koji prikuplja sredstva za bolnice u Velikoj Britaniji, uključujući osoblje, volontere i pacijente pogođene koronavirusom.

Prvobitno je postavio cilj da prikupi 1.000 funti (1.257 dolara) do svog 100. rođendana i svaki dan šeta po 10 krugova u svojoj bašti, u Jorkširu, na severu Engleske.

Ali u roku od 24 sata premašio je taj cilj i od tada probio granicu od 2.000.000 (2.514.300 USD), a donacije su i dalje dolaze.Do sada je prošao 80 krugova, a planira da završi 100 krugova do četvrtka.

Moore se školovao kao građevinski inženjer, pre nego što je bio angažovan u britanskoj vojsci tokom Drugog svetskog rata, gde je služio u Indiji, Indoneziji i Britaniji. Kasnije je postao generalni direktor proizvođača betona.

Njegova ćerka Hana Ingram-Mure rekla je za CNN da je njen otac svakodnevno vežbao nakon nedavne delimične zamene kukova i ona mu je predložila da izazove sebe da to radi svakodnevno kako bi prikupila sredstva.

Da bi podigao svest o prikupljanju sredstava, njen sin, 16-godišnji Benji, otvorio je Tviter nalog za svog dedu - koji je sada okupio više od 20.000 pratilaca.

"Postavili smo ga 8. aprila i objašnjavali smo gde su sledbenici i svakodnevno čita Tviter", rekla je.

Ona je rekla da je on „ohrabren“ donacijama, dodajući da je „upravo toliko impresioniran i zahvalan britanskoj javnosti na njihovoj velikodušnosti“.

Kurir.rs/CNN Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja