RASTE BROJ OBOLELIH U ŠPANIJI, MANJE PREMINULIH: Za 24 sata umrlo je 523 ljudi, broj inficiranih veći za 3 odsto
Foto: EPA / JUANJO MARTIN

kovid-19

RASTE BROJ OBOLELIH U ŠPANIJI, MANJE PREMINULIH: Za 24 sata umrlo je 523 ljudi, broj inficiranih veći za 3 odsto

Planeta -

Španija je zabeležila još 523 smrti od posledica korona virusa u poslednja 24 sata, dok je broj inficiranih ponovo porastao, prvi put za pet dana.

Danas je broj zaraženih porastao za tri odsto u odnosu na juče, je s nova 5.092 inficirana, ukupan broj porastao na 177.633. ; Ukupan broj umrlih je 18.579, po čemu je tako Španija treća u svetu, posle Sjedinjenih Država i Italije, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja.

Španija je ove nedelje ublažila neke od mera izolacije koje su bile najstrožije u Evropi, i omogućila proizvodnju, gradjevinarstvo i druge sektore u pokušaju da ublaži posledice pandemije po ekonomiju.

Medjunarodni monetarni fond ove godine prognozira oštru recesiju za Španiju, a očekuje se da će se bruto domaći proizvod od 1,2 hiljade milijardi evra smanjiti za osam odsto, a nezaposlenost porasti sa 14 na 21 odsto. Blagi oporavak se očekuje 2021. godine.

Usred oštrih kritika iz Parlamenta zbog upravljanja krizom, premijer Pedro Sančes je danas rekao da su vladine mere usporile širenje virusa i pozvao na političko jedinstvo kako bi se pokrenula "obnova zemlje".

Kurir.rs/Beta

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track