OVOM PESMOM SE IZ BOLNICE ISPRAĆAJU IZLEČENI OD KORONE: Lekari i medicinske sestre na taj način šalju poruku nade! VIDEO
Foto: Tviter video printscreen

bravo

OVOM PESMOM SE IZ BOLNICE ISPRAĆAJU IZLEČENI OD KORONE: Lekari i medicinske sestre na taj način šalju poruku nade! VIDEO

Planeta -

Lekari i medicinske sestre u dve bolnice u Njujorku i Mičigenu daju pacijentima koji su nedavno preživeli koronavirus važnu muzičku poruku: "Ne prestaj da veruješ."

Na snimku Njujorško-prezbiterijanske bolnice u Kvinsu, zdravstveni radnici sa zaštitnom opremom vide se kako tapšu i igraju na čuvenu pesmu iz 1981. godine, kako okružuju dva otpuštena pacijenta u invalidskim kolicima koji su nedavno pobedili virus.

Oba pacijenta su takođe aplaudirala tokom pesme, pri čemu je jedan na kraju podigao obe pesnice u vazduh kao znak pobede.

"Kao poruka nade u ovim izazovnim vremenima, #naša bolnica pušta " nastavi da veruješ"svaki put kada se otpusti neki pacijent koji je preležao koronu", napisala je bolnica u poruci zajedno sa video snimkom.

Pesma treba da posluži kao inspiracija za zdravstvene radnike koji neumorno rade na liniji fronta, jer rizikuju živote pomažući drugima tokom tekuće pandemije.

Žaklin Makarija, predsednk bolnice, rekla je za "Dobro jutro Amerika", da pjesma daje osoblju onoliko nade koliko i pacijentima.

"Svako otpuštanje pacijenata daje nadu zaposlenima u bolnici. Ohrabruju ih da vide svoje pacijente kako se oporavljaju i odlaze kući", rekao je Makaria.

Stiv Peri, bivši frontmen benda Džurni, priznao je video snimak bolnice na Tvitteru, kako se proširila vest o upotrebi njegove pjesme za one koji su pobedili COVID-19.

"Želeo sam da podelim malo veselja iz bolnice u Njujorku. Oni igraju„ Nemoj da veruješ "svaki put kada se otpusti pacijent COVID-19," napisao je. "Svi smo zajedno u ovome i zajedno ćemo proći kroz ovo. #DontStopBelievin."

Pesma je takođe odjekivala kroz dvorane u bolnici Henri Ford u Detroitu u državi Mičigen, kao poruku eventualnog svetla na kraju tunela - jer je više od 900 zaposlenih zdravstvenog sistema Henri Ford pozitivno testirano na COVID-19, saopštio je zvaničnik za Detroit njuz.

"Pesma je znak nade, podsetnik pacijentima da se nikada ne odriču i motivaciona zahvala umornim, neprestanim pokušajima članova tima", izjavila je Veronika Hol, predsednica bolnice Henri Ford i registrovana medicinska sestra.

Rekla je da je "Nemoj prestati da veruješ" izabrana jer "dani mogu biti dugi i teški i dolaze sa mnogo gubitaka i neviđenog stresa."

Hit pesma je puštana svakog dana tokom poslednje nedelje.

Kurir.rs/Fox.com Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja