SVRATI PO NOVINE I TESTIRAJ SE NA KORONU: Originalan pristup Izraela borbi protiv pandemije! (VIDEO)
Foto: Profimedia

bravo

SVRATI PO NOVINE I TESTIRAJ SE NA KORONU: Originalan pristup Izraela borbi protiv pandemije! (VIDEO)

Planeta -

Izraelske zdravstvene vlasti postavile su mrežu beskontaktnih štandova ili kioska kako bi testirali građane na novi virus korone.

Ovi kiosci pružaju najvišu moguću zaštitu medicinskom osoblju koje uzima uzorke od građana koji su osumnjičeni za COVID-19.

Kiosci su stvoreni u saradnji s kompanijama za medicinsku opremu, civilnim sektorom i vojnim vlastima, a izraelske vlasti su ponudile rešenje drugim zemljama da se zajedno bore protiv mrtvozornika virusa.

Tehničari za uzorkovanje nalaze se u hermetički zatvorenom i sterilnom okruženju koje se brzo dezinfikuje i bez ikakvog kontakta sa potencijalno zaraženim osobama.

Kiosk ima sopstveni dovod vazduha tako da osoblje unutra ne mora da nosi zaštitnu opremu koja se čuva za one u klinikama koji su u kontaktu sa pacijentima.

Sav pribor za brisanje nalazi se sa spoljašnje strane, a medicinsko osoblje uzima uzorke ubacujući ruke u gumene rukavice koje su zakačene za dva kružna otvora. Uzorci se obrađuju u roku od nekoliko sati, a rezultati se građanima šalju putem postojeće elektronske datoteke, prenosi N1.

Kurir.rs/Oslobođenje.ba Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track