Najnovije vesti

U ZALIVU KORONA NIJE JEDINA BRIGA, OPASNO SE ZAKUVAVA! Iran: Amerika da pazi da ne pogreši, odgovorićemo odlučno!
Foto: EPA / US NAVY

zamalo okršaj

U ZALIVU KORONA NIJE JEDINA BRIGA, OPASNO SE ZAKUVAVA! Iran: Amerika da pazi da ne pogreši, odgovorićemo odlučno!

Planeta

Iran će odlučno odgovoriti na bilo koju grešku koju u Persijskom zalivu počine Sjedinjene Američke Države, saopštila je danas mornarica iranske Revolucionarne garde na svom informativom internet sajtu "Sepah njuz".

Rojters podseća da je vojska SAD saopštila u sredu da se 11 brodova mornarice Revolucionarne garde u jednoj situaciji u vodama zaliva opasno približilo plovilima američke mornarice i obalske straže, i takav potez nazvala "opasnim i provokativnim". 

foto: EPA / US NAVY

"Savetujemo Amerikancima da se pridržavaju međunarodnih propisa i pomorskih protokola u Persijskom i Omanskom zalivu, i da se uzdrže od bilo kakvog avanturizma i neistinitih i lažnih priča", stoji u saopštenju Revolucionarne garde. 

foto: EPA / US NAVY

SAD treba da budu uverene da mornarica Revolucionarne garde i jake oružane snage Islamske Republike Iran smatraju opasne postupke stranaca u regionu "pretnjom po nacionalnu bezbednost i crvenom linijom", i bilo kakva greška u kalkulaciji sa američke strane dovešće do "odlučnog odgovora", navodi se takođe u tom saopštenju.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: EPA / US Navy

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...