ISPRAVKA TEORIJA DA JE KORONA MUTIRALA U 30 SOJEVA NIJE POTVRĐENA
Ilustracija, Foto: Shutterstock

ISPRAVKA TEORIJA DA JE KORONA MUTIRALA U 30 SOJEVA NIJE POTVRĐENA

Planeta -

Kurir je 21.4.2020 godine objavio tekst pod nazivom VIRUS JE MUTIRAO U NAJMANJE 30 VARIJACIJA! Nova studija u Kini otkriva šta se dogodilo sa koronom, u kom navodi da je nova studija u Kini otkrila je da je novi koronavirus mutirao u najmanje 30 različitih varijacija, ali je važno napomenuti da ova studija nije potvrđena, kako navodi Raskrinkavanje.rs.

Istraživanje je preliminarno, odnosno nije prošlo neophodnu analizu od strane naučne zajednice i njegovi rezultati se trenutno ne smeju uzimati kao tačni. I na sajtovima koji objavljuju ova preliminarna istraživanja stoje upozorenja čitaocima i novinarima da budu oprezni jer informacije u njima mogu biti pogrešne.

Studiju su sproveli profesor Li Lanjuan i kolege sa Univerziteta Zejiang u Kini, a objavljena je u časopisu bez recenzije na sajtu medRkiv.org.

Sajt medrxiv.org je jedan od sajtova koji objavljuju upravo pre-printove - i u njihovom nazivu stoji da je reč o „pre-print serveru za zdravstvene nauke“ gde naučnici postavljaju svoje nezavršene, preliminarne verzije radova kako bi drugi naučnici mogli da ih analiziraju i utvrde da li ima nekih manjkavosti.

Kurir.rs/The Jerusalem Post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track