ŠOK SNIMCI IZ KINE: Na dvojici lekara iz Vuhana korona ostavila drastičnu promenu! Ovo niko nije očekivao! (VIDEO)
Foto: Screenshot

opasno

ŠOK SNIMCI IZ KINE: Na dvojici lekara iz Vuhana korona ostavila drastičnu promenu! Ovo niko nije očekivao! (VIDEO)

Planeta -

Dvojica kineskih lekara koji su bili teško bolesni od Covid-19 otkrili su da im je koža potamnela nakon oporavka od bolesti.

Dr. Ji Fan (42) i Dr. Hu Vejfeng (42) oboleli su od koronavirusa u januaru, dok su lečili pacijente u bolnici u Vuhanu.

Potamnjenje njihove kože nastalo je zbog hormonske neravnoteže nakon što im je virus oštetio jetru, rekao je njihov lekar kineskim državnim medijima.

Dr. Ji i dr. Hu takođe su radili sa pokojnim lekarom Li Venliangom, koji je u početku upozoravao na koronavirus, zbog čega je i kažnjen, a početkom februara je umro od posledica infekcije.

Obojici lekara dijagnostifikovan je koronavirus 18. januara. Prvo su smešteni u plućnoj bolnici Vuhan, a potom su dva puta prebačeni u druge bolnice.

Kardiolog dr Ji pobedio je Covid-19 nakon što su ga lekari povezali sa ECMO uređajem, na kojem je bio 39 dana. To je uređaj koji zamenjuje funkciju srca i pluća i pumpa kiseonik u krv. Kineska državna televizija saopštila je da se Ji uglavnom oporavio. Može da se pokreće u krevetu, ali mu je i dalje teško da hoda sam. Takođe je priznao da je traumatizovan ovom bolešću.

„Kada sam došao do svesti, bio sam jako uplašen. Često sam imao noćne more “, rekao je.

On je dodao da se često borio sa mentalnim problemima i da su ga tešili lekari i pružali savete.

Stanje dr. Hua je nešto ozbiljnije. Urolog je proveo 99 dana u bolničkom krevetu, a njegov lekar, Li ŠuŠeng, kaže da je zabrinut zbog mentalnog stanja doktora Hua. I on je bio na ECMO terapiji od 7. februara do 22. marta, a mogao je ponovo da govori 11. aprila. Još uvek je na odeljenju intenzivne nege.

Dr. Li veruje da je koža ova dva lekara potamnela zbog određenih lekova koji su primili na početku lečenja, ali nije precizirao o kom je leku reč.

Jedna od neželjenih pojava ovog leka je potamnjenje kože. Očekuje se da će se njihova boja kože vratiti u normalu nakon oporavka jetre, prenosi Dejli Mejl.

Kurir.rs/Jutarnji list Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track