NIJE FEJK NJUZ: Ključno mesto u Trampovoj organizaciji za borbu protiv korone držao - odgajivač pasa!
Foto: AP, Profimedia

čudno

NIJE FEJK NJUZ: Ključno mesto u Trampovoj organizaciji za borbu protiv korone držao - odgajivač pasa!

Planeta -

U januaru ove godine, sekretar za zdravstvo i usluge SAD Aleks Azar predao je vođenje ključne agencije za borbu protiv korone - Brajanu Harisonu.

Taj potez je bio pomalo iznenađujući, imajući u vidu da je pre nego što se pridružio administraciji 2018. godine kao zamenik Azara, šest godina je vodio preduzeće pod nazivom Dallas Labradoodles, koje je prodao za 225.000 dolara, a koje se bavilo prodajom mešanaca labradora i pudle.

To znanje je bilo beskorisno u borbi protiv pandemije koja je ubila 47.000 Amerikanaca i zarazila preko 850.000! Smešno kako to funkcioniše!

U međuvremenu, dok je uzgajivačima pasa data glavna uloga u krizi, ljudi sa stvarnim relevantnim iskustvom su izbačeni. Njujork tajms u sredu je izvestio da je stručnjak za vakcine dr. Rik Brajt smenjen sa svoje funkcije "nakon što je tražio rigorozno kontrolu hidroksiklorokina, leka protiv malarije koji je predsednik Tramp prihvatio kao koronavirusni tretman" (mada je već dokazano da taj lek povećava smrtnost kod pacijenata sa koronom).

Kurir.rs/Vanity Fair

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja