PACIJENTKINJA U EKVADORU GREŠKOM PROGLAŠENA MRTVOM: Probudila se u bolnici, tri nedelje bila u nesvesnom stanju
Foto: Profimedia

pandemija korone

PACIJENTKINJA U EKVADORU GREŠKOM PROGLAŠENA MRTVOM: Probudila se u bolnici, tri nedelje bila u nesvesnom stanju

Planeta -

Pacijentkinja u nesvesnom stanju tokom tri nedelje, probudila se u bolnici Gvajakila u Ekvadoru, gde je primljena usred epidemije korona virusa i proglašena mrtvom usled greške identiteta, saopštila je danas njena porodica.

Smrt Albe Maruri (74) proglašena je 27. marta, pošto je primljena u bolnicu zbog visoke temperature i disajnih problema.

Njena porodica je nedelju dana kasnije dobila posmrtne ostatke, koji nisu identifikovani, i kremirala telo.

Pacijentkinja je bila u nesvesnom stanju tokom tri nedelje i sa "ludnicom" nastalom zbog epidemije korona virusa, pobrkana su imena pacijenata i ona je greškom proglašena mrtvom, rekao je njen nećak.

Pacijentkinja se probudila i osvestila u četvrtak. Tada je lekarima dala ime i broj telefona svoje sestre uz molbu da je pozovu i da dodje da je poseti.

"Lekari su potom otišli kod sestre pacijentkinje i utvrdili grešku", rekao je njen nećak i dodao da se još ne zna čiji su posmrtni ostaci kremirani.

Maruri se oporavlja i dobro je, navela je njena porodica i dodala da će od bolnice tražiti obeštećenje za kremaciju kao i za bol i tugu zbog greškom proglašene smrti.

"Moja sestra se oporavlja u bolnici i čeka kada će je otpustiti. To je čudo. Prošlo je skoro mesec dana od njene navodne smrti. A ja sam dala na kremaciju posmrtne ostatke neke druge osobe", rekla je sestra Albe Maruri.

Kurir.rs/Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track