SNIMAK POTVRĐUJE DA JE BAJDEN SEKSUALNO NAPAO DEVOJKU: Sve isplivalo u poznatom tv-šou u SAD (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/TRACIE VAN AUKEN

bruka

SNIMAK POTVRĐUJE DA JE BAJDEN SEKSUALNO NAPAO DEVOJKU: Sve isplivalo u poznatom tv-šou u SAD (VIDEO)

Planeta -

Nedavno se pojavio video snimak iz 1993. godine na kome se vidi kako je majka Tare Rid, bivše pomoćnice Džoa Bajdena koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje, govori o "problemima" sa kojima se njena ćerka suočila na CNN-u.

Kao što je prvo izvestio Intercept, neimenovana žena iz San Luisa Obispa u Kaliforniji, pozvala je Kingovu emisiju i rekla: "Pitam se šta bi zaposleni u kampanji mogao da uradi osim da se obrati medijima u Vašingtonu? Moja ćerka je upravo otišla tamo, posle rada za istaknutog senatora uopšte nije mogla da se izbori sa svojim problemima, a jedino što je mogla učiniti je bilo da se obrati medijima, a ona je odlučila da to ne čini iz poštovanja prema njemu. "

Ona je to ispričala u emisiji Larija Kinga koji je pitao ženu: „Imala je priču da ispriča, ali iz poštovanja prema osobi za koju je radila, ona to nije rekla?“

Pozivalac je odgovorio: "To je tačno."

U martu je Ridova optužila Bajdena da je seksualno uznemiravao 1993. godine. Prošle godine je rekla novinarima da ju je Bajden tada neprimereno dodirnuo, uključujući i vrat i ramena, ali nije govorila o navodnom napadu.

Pre nego što je otkriven Kingov video, Ridova je rekla medijima, uključujući POLITICO, da je majka pozvala njegov šou. Tada se nije sećala datuma emisije.

"Nazvala ga je, mislim," istaknutim senatorom ", rekla je u intervjuu prošlog meseca. „Nije pominjala napad, nego maltretiranje. Ona je rekla da je njenu ćerku seksualno uznemiravao vrlo ugledni senator, a onda su joj odvratili i otpustili je. "

Prema transkriptu emisije i video klipu, pozivalac ne navodi seksualno uznemiravanje ili napad. Međutim, ona govori o neimenovanom „istaknutom senatoru“.

Bajdenova kampanja se nije oglašavala. Kate Bedingfild, zamenica menadžera kampanje i direktor komunikacija, ranije je demantovala sve navode.

"Potpredsednik Bajiden je svoj javni život posvetio promeni kulture i zakona oko nasilja nad ženama. Autor je i borio se za donošenje i ponovno ovlašćenje značajnog Zakona o nasilju protiv žena. Čvrsto veruje da žene imaju pravo da budu saslušane. Takve tvrdnje takođe bi trebalo da pomno preispitaju nezavisni mediji. Ono što je jasno o ovoj tvrdnji: neistinita je. To se apsolutno nije dogodilo."

Više žena optužilo je Bajdena da ih neprimereno dira, ali Ridova je jedina osoba koja je ušla u zapisnik o seksualnom napadu.

Donald Tramp Jr. je tvitovao nekoliko puta o navodima Ridove u petak uveče. "Džo Bajden se zbog pandemije ne nalazi na svom mestu u podrumu, skriva se od Tare Rid", rekao je.

Kurir.rs/Politico Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track