PORTPAROL AMERIČKOG MINISTARSTVA ZDRAVLJA OPTUŽUJE: Pravi virus je Soroš!
Foto: Profimedia

morao posle da obriše tvitove

PORTPAROL AMERIČKOG MINISTARSTVA ZDRAVLJA OPTUŽUJE: Pravi virus je Soroš!

Planeta -

Novoimenovani portparol američkog ministarstva zdravlja Majkl Kaputo prethodnih meseci je optuživao milijardera Džordža Soroša i porodicu Rotšild za pokušaj zloupotrebe, odnosno, eksplotaciju pandemije virusa korona u cilju promovisanja svojih aktivnosti, političkih i ekonomskih ciljeva.

Kaputo, koji je bio jedan od političkih stratega predsedničke kampanje Donalda Trampa, prethodnih meseci je oštro napadao preko svog Tviter naloga Soroša i Rotšildove, ali je pre stupanja na novu dužnost prošle nedelje, obrisao više od 1.300 tvitova, a neke od njih je medijska kuća CNN pronašla u arhivi interneta.

Medijski strateg u jednom od tvitova žestoko je odgovorio jednom analitičaru koji je hvalio Džordža Soroša kako se angažovao u borbi protiv pandemije.

"Šališ se? Sorošova politička agenda zahteva pandemiju", napisao je Kaputo, nakon čega je usledio još jedan tvit u kome je objavio Sorošovu fotografiju na kojoj je pisalo "Pravi virus koji stoji iza svega", dodajući mrtvačku lobanju i nadgrobni krst.

Za Dejvida Rotšilda (ekonomistu koji nema veze sa moćnom porodicom) napisao je da je urođeni elitista, čija porodica "žudi za kontrolom", navodeći da oni stalno iznose laži o predsedniku Trampu.

Ovaj ekonomista je poznat Trampov kritičar, koji za predsednika SAD tvrdi da je "spreman na ubistvo, samo da ostane na vlasti".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja