KALIFORNIJA SE PRIPREMA ZA UBLAŽAVANJE MERA PROTIV KORONE: Dešavaće se u fazama, a evo koji uslovi moraju da se ispune
Foto: EPA / John G. Mabanglo

sad

KALIFORNIJA SE PRIPREMA ZA UBLAŽAVANJE MERA PROTIV KORONE: Dešavaće se u fazama, a evo koji uslovi moraju da se ispune

Planeta -

Neka radna mesta, škole i ustanove za brigu o deci u Kaliforniji postepeno će ponovo početi da rade kad država poboljša testiranje na virus i praćenje kontakata, najavila je državna sekretarka za zdravstvo Sonja Ejndžel.

U drugoj fazi borbe protiv korona virusa, Kalifornija bi mogla da dozvoli neke proizvodne i kancelarijske poslove koji ne mogu da se rade od kuće, rekla je u utorak Ejndžel na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da će preduzeća morati da omoguće radnicima da ostanu kod kuće kad su bolesni.

"Druga faza počeće za nekoliko nedelja, a ne meseci", rekao je i guverner Kalifornije Gavin Njusam, preneo je sinoć Rojters.

Izmenjeni letnji školski programi, raniji početak školske godine u julu i avgustu i ponovno otvaranje ustanova za brigu o deci, pomoći će radnicima da se vrati na posao, rekao je Njusam.

Država će biti spremna za prvo ublažavanje mera nakon što se ispune uslovi kao što su praćenje kontakata u celoj državi, zadovoljavajući broj testiranih, nabavka dovoljnih količina zaštitne opreme i stabilizacija bolnica za smeštanje obolelih.

Za ponovno pokretanje poslova i aktivnosti visokog rizika, poput koncerata i velikih okupljanja, trebaće meseci, dodao je Njusam.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track