Najnovije vesti

KORONA UDARILA NA BRADE POLICAJACA U SAD: Zbog neobičnog zahteva nadležnih, 25 završilo na medicinskom odsustvu (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

neobično

KORONA UDARILA NA BRADE POLICAJACA U SAD: Zbog neobičnog zahteva nadležnih, 25 završilo na medicinskom odsustvu (VIDEO)

Planeta

Dvadeset i pet policajaca u okrugu Princ Džordž u Merilendu nalazi se na lekarskom odsustvu nakon što je okružna policijska uprava promenila svoju politiku za pojavljivanje na poslu.

Politika, koja je ranije dozvoljavala oficirima da imaju brade, izmenjena je i sada zahteva čisto brijanje kako bi se policajci čuvali tokom pandemije Covid-19.

"Nije sigurno da naši policajci izlaze u javnost i nose masku N95, a da se ona ne može sigurno uklopiti uz lice policajca", izjavio je u izjavi glavni zdravstveni ured okruga, Ernest Karter.

"Brade sprečavaju da se to dogodi, tako da zbog bezbednosti i dobrobiti naših službenika, članova porodice u kući i zajednice, oni moraju imati čisto obrijano lice."

Neki službenici, međutim, kažu da ih je politika dovela u neugodan položaj. Pseudofolliculitis barbae, stanje koje se u narodu naziva "britva", javlja se kada kovrdžava dlaka uraste u kožu.

Američki dermatološki fakultet za osteopatsku medicinu izjavio je da je oko 60% Afroamerikanaca pod uticajem stanja koje može da se karakteriše upalom i ožiljcima.

Zaista, taj uslov priznaje američka Komisija za jednake mogućnosti zapošljavanja, koja je rekla da politika koja zabranjuje brade može biti rasno diskriminatorna "ako nije vezana za posao i ima negativan uticaj na zapošljavanje Afroamerikanaca muškarci (koji imaju predispoziciju za stanje kože koje izaziva probleme kod brijanja). "

"Naravno da razumemo da neki muškarci, ne samo Afroamerikanci, imaju probleme sa kožom koji nastaju brijanjem," rekao je Karter, "zbog čega sam preporučio tim službenicima da odsustvo."

Anđelo Konzoli, predsednik lože 89 Bratskog reda policije, koja predstavlja policajceokruga, potvrdio je u sredu za CNN da je 25 njegovih članova na odsustvu zbog medicinskih rauloga.

Šef policije Henri Stavinski rekao je u izjavi da je njegovo odeljenja ohrabrilo policajce da traže odsustvo.

"Odsustva su bila i biće prihvaćena", rekao je. "Službenici koji dobiju odsustvo biće stavljeni u status odmora jer se ne mogu obrijati."

Portšarol odeljenja Harkirat Sing rekao je za sredu za CNN da je promena politike imala za cilj da osigura da službenici ne dobiju Covid-19.

"Imajte na umu da raširenost zaraze i dalje raste u okrugu, a sve naše odluke povezane su sa verovatnoćom da se policajci zaraze."

Kurir.rs/CNN Foto: Screenshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...