GLAVNI BRITANSKI EPIDEMIOLOG PAO ZBOG LJUBAVNICE: Džonsona ubedio da uvede karantin, ali za nju to nije važilo! (VIDEO)
Foto: screenshot youtube/ J-IDEA

sramota

GLAVNI BRITANSKI EPIDEMIOLOG PAO ZBOG LJUBAVNICE: Džonsona ubedio da uvede karantin, ali za nju to nije važilo! (VIDEO)

Planeta -

Naučnik čiji su saveti doveli do toga da je Boris Džonson uveo karantin u borbi protiv koronavirusa, istupio je iz vladnog tima nakon što je prekršio mere za koje se zalagao.

Profesor Nil Ferguson (51) dozvolio je ljubavnici Antoniji Stats, da putuje po Londonu da ga poseti kod njegove kuće uprkos karantinu, za što stalno naglašava da je od presudnog značaja za zaustavljanje širenja virusa.

Gospođa Stats (38) živi sa suprugom koji ima 30 godina i njihovo dvoje dece u kući od 1,9 miliona funti u južnom Londonu.

Putovala je kroz grad da bi posetila naučnika najmanje dva puta nakon što je 23. marta najavljen karantin.

Prof Ferguson, epidemiolog Kraljevskog koledža i član odbora SAGE koji savetuje vladu za borbu protiv pandemije, vodi tim koji je proizveo istraživanje koje je dovelo do zatvaranja, a njihovi nalazi sugerišu da bi 500.000 Britanaca moglo umreti bez postavljanja strogih ograničenja.

Međutim, uprkos njegovim zahtevima da javnost sledi mere zaključavanja, on se barem dva puta sastao sa svojom ljubavnicom, prenosi Telegraf.

Gđa Stats posetila je naučnika neposredno nakon što je završio dve nedelje samoizolacije jer je bio pozitivan na virus.

Posete su usledile uprkos savetima vlade da će se parovi ili morati da žive zajedni ili da izdrže karantin.

Sugerisano je da su ograničenja prilika za „testiranje odnosa“, a Dženi Heris zamenica glavnog lekara, rekla je: „Ako su parovi trenutno u odvojenim domaćinstvima, idealno je da ostanu u tim domaćinstvima".

Nekoliko nedelja nakon druge posete, profesor Ferguson je upozorio da bi broj smrtnih slučajeva od koronavirusa mogao da dostigne 100.000 u Velikoj Britaniji do kraja ove godine ako se sprovede postepeno zatvaranje upravo radi zaštite starijih.

Kurir.rs/Daily mail Foto:Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track