Najnovije vesti

EL ČAPOVI SINOVI ZAVODE RED ZBOG KORONE: Kralj droge na doživotnoj a sinovi kontrolišu ko krši mere i prete batinama!
Foto: EPA / Francisco Guasco

los Čapitos

EL ČAPOVI SINOVI ZAVODE RED ZBOG KORONE: Kralj droge na doživotnoj a sinovi kontrolišu ko krši mere i prete batinama!

Planeta

Sinovi zloglasnog narko bosa Hoakina El Čapa Guzmana ozbiljno shvataju opasnost korona virusa i zbog toga u Meksiku prete svima koji se ne slažu sa merama uvedenim radi sprečavanja širenja pandemije da će ih kazniti - batinama i 'zatvorom'.

Ivan Arhivaldo Guzman (36) i Hesus Alfredo Guzman (37) - poznati kao "Los Čapitos, ili "Mali Čapovi"- pretili su nasijlem, prebijanjem, batinama, zatvaranjem onih koji krše pravila, objavio je Jukatan Tajms, a prenose američki mediji.

"Posle 10 sati uveče, svi moraju biti u domovima zbog koronavirusa, u protivnom će biti kažnjeni, to su naređeja sa vrha - koja su izdail Los Čapitos", navodi se u videu koji kruži društvenim mrežama. Jukatan Tajms dodaje da su ljudi koji rade za braću isto pručivali preko razglasa iz kola kojim su kržili ulicama meksičkih gradaova.

"Ovo nije igra! Ne igramo se! ", poručuju El Čapovi sinovi i njihovi naoružani "saborci" dok kruže ulicama kako bi sproveli mere.

U drugom videu stanovnici su upozoreni da će svako koga kartel uhvate posle 10 sati, ako nije radnik koji mora da radi, strpati na dva dana u "zatvor" i moraće da plati kaznu. 

Pre par nedelja ćerka El Čhapa Alehandrina delila je humanitarnu pomoć siromašnim u pakovanjima sa likom njenog oca.

Ona je to radila pod okriljem svoje robne marke El Čapo 701, čiji naizv potiče od Forbsove liste iz 2009. godine kada je svrstan među 701. najbogatiju osobu na svetu sa procenjenim bogatstvom u neto vrednosi od milijardu dolara.

Mnogi Meksikanci ne veruju u opsasnost koronavirusa nisu oprezni, i zato se dogodilo to što se dogodilo. U državi ima više od 26.000 obolelih i 2.507 mrtvih. 

foto: EPA / Francisco Guasco

"Kažu da ako nas 10 godina rata nije ubilo, ni virus neće ići. Živimo 10 godina u karantinu ", dodala je žena, koja je tražila da ostane anonimna.

El Čhapo, koji je 2017. izručen SAD-u, sada izdržava doživotnu kaznu u zatvoru u Koloradu koji se zove "Alcatraz of the Rockies".

"Los Čapitos", kako mediji pišu, upravljaju narko kartelom njihovog oca, čija je procenjena vrednost od milijardu dolara, zajedno sa Ismailom zvanim "El Maio" Zambadom.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: EPA / Francisco Guasco

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...