TRAGEDIJA U LONDONU: Dečak (14) preminuo od oboljenja koji je povezan sa korona virusom
Foto: Profimedia

tuga

TRAGEDIJA U LONDONU: Dečak (14) preminuo od oboljenja koji je povezan sa korona virusom

Planeta -

Četrnaestogodišnji dečak bez ranijih zdravstvenih problema preminuo je od oboljenja sličnom Kavasaki sindromu za koji postoji mogućnost da je povezan sa virusom korona, saopšteno je danas iz Dečje bolnice "Evelina" u Londonu.

U izveštaju medicinskog tima objavljenom u žurnalu "Lanset" navodi se da je tinejdžer bio deo klastera od osam slučajeva lečenih u Dečjoj bolnici u Londonu tokom deset dana u aprilu.

"Četrnaestogodišnjak je proveo šest dana na odeljenju intenzivne njege i nakon smrti rezultati su pokazali da je bio pozitivan na prisustvo virusa korona", piše u izveštaju.

Zvaničnik bolnice Sara Hana rekla je da je lečeno oko pedesetoro dece sa istim oboljenjem i da je polovina puštena kući.

Stanje obolele dece slično je kao kod sindroma "Kavasaki" koji uglavnom utiče na decu mlađu od pet godina i među simptomima su visoka temperatura, osip, oticanje i napadi slični šoku.

Najmlađe dete iz klastera imalo je četiri godine. Dvoje dece iz grupe, uključujući i dečaka koji je preminuo, bilo je gojazno.

Kurir.rs/Blic

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track