Najnovije vesti

TRAGEDIJA U LONDONU: Dečak (14) preminuo od oboljenja koji je povezan sa korona virusom
Foto: Profimedia

tuga

TRAGEDIJA U LONDONU: Dečak (14) preminuo od oboljenja koji je povezan sa korona virusom

Planeta

Četrnaestogodišnji dečak bez ranijih zdravstvenih problema preminuo je od oboljenja sličnom Kavasaki sindromu za koji postoji mogućnost da je povezan sa virusom korona, saopšteno je danas iz Dečje bolnice "Evelina" u Londonu.

U izveštaju medicinskog tima objavljenom u žurnalu "Lanset" navodi se da je tinejdžer bio deo klastera od osam slučajeva lečenih u Dečjoj bolnici u Londonu tokom deset dana u aprilu.

"Četrnaestogodišnjak je proveo šest dana na odeljenju intenzivne njege i nakon smrti rezultati su pokazali da je bio pozitivan na prisustvo virusa korona", piše u izveštaju.

Zvaničnik bolnice Sara Hana rekla je da je lečeno oko pedesetoro dece sa istim oboljenjem i da je polovina puštena kući.

Stanje obolele dece slično je kao kod sindroma "Kavasaki" koji uglavnom utiče na decu mlađu od pet godina i među simptomima su visoka temperatura, osip, oticanje i napadi slični šoku.

Najmlađe dete iz klastera imalo je četiri godine. Dvoje dece iz grupe, uključujući i dečaka koji je preminuo, bilo je gojazno.

Kurir.rs/Blic

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...