Najnovije vesti

GRČKI PREMIJER NAJAVIO: Ako sve bude išlo po planu OTVARAMO GRANICE 1. JULA!
Foto: EPA

krijakos micotakis

GRČKI PREMIJER NAJAVIO: Ako sve bude išlo po planu OTVARAMO GRANICE 1. JULA!

Planeta

Grčki premijer Kirjakos Micotakis najavio je da će ta zemlja otovriti granice za strane turiste 1. jula, ako se situacija u vezi sa korona virusom bude odvijala po planu.

- Otvorićemo turizam 1. jula ako to bude ispravno i za one koji žele da putuju i za našu turističku industriju -rekao je Micotakis na onlajn konferenciji Bostonske konsultantske grupe, na kojoj je učestvovalo 500 lidera.

On je izrazio uverenje da će pravilno upravljanje pandemijom korona virusa dovesti do bržek ekonomskog oporavka, prenosi ANA.

Dodao je da ćese investicioni program nastaviti po planu i pozvao na ulaganje većih napora u borbi protiv klimatskih promena.

Grčka će ovog vikenda otvoriti 515 organizovanih plaža, što se smatra ključnim testom u borbi za početak turističke sezone.

Na plažama će biti zabranjeni sport, muzika i alkohol, a po savetu naučnika, zbog fizičke distance biće dozvoljeno samo 40 ljudi na 1.000 kvadratnih metara.

Za nepoštovanje propisa predviđene su novčane kazne od pet do 20.000 evra, koje će biti utrostručene ako se prekršaj bude ponavljao, najavio je zamenik ministra bezbednosti Nikos Hardalias i dodao da će preduzeća koja se ne budu pridržavala zakona biti zatvarana prvo na 30, a nakon toga na 90 dana.

Procenjuje se da turizam čini 25 odsto grčkog BDP-a

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...