BAJDENOVA OSVETA TRAMPU: Otkrio novi nadimak predsednika SAD, ima veze sa likom iz crtaća! (VIDEO)
Foto: AP/Profimedia

brutalno

BAJDENOVA OSVETA TRAMPU: Otkrio novi nadimak predsednika SAD, ima veze sa likom iz crtaća! (VIDEO)

Planeta -

Demokratski kandidat u trci za predsednika SAD Džo Bajden otkrio je nadimak koji je smislio za svog glavnog rivala - aktuelnog predsednika, rekavši da je Donald Tramp "Predsednik Tviti (Tweety)", što je zbog načina na koji se izgovara dvostruka aluzija - na ime male žute ptičice iz crtaća i često tvitovanje Trampa na Tviteru (Twitter), prenose danas američki i britanski mediji.

Samo nedelju dana nakon što je javno tvrdio da predsedniku neće davati nadimke, Bajden je otkrio da Trampa zove "Predsednik Tviti".

Tramp je i jutros ponovo tvitnuo nešto, i ja ga zovem "Predsednik Tviti", rekao je bivši potpredsednik SAD, naglašavajući da Tramp mora da se fokusira na probleme, umesto da troši vreme na Tviteru, i ubrza oslobađanje sredstava iz novog paketa mera namenjenog oporavku zemlje od pandemije.

Bajden je poručio da je zemlji više nego ikada potreban ozbiljan lider, i da zemlja mora da se otvara, a da to nije moguće dok Tramp sedi na novcu privrednika i tvituje.

Tramp, koji je česta meta na društvenim platformama, Bajdena naziva Uspavani Džo, u nameri da istakne da on nema kondiciju i energiju za funkciju za koju se kandiduje.

Predsednik SAD još nije komentarisao nadimak koji mu je Bajden dao, ali mediji ocenjuju da je Tramp već gospodar davanja nadimaka.

Pisali su da su na listi talenata američkog predsednika, pored dara za ekonomiju i održavanja Tviter naloga aktivnim, i oni za pravljenje aluzija na račun političkih protivnika i davanje nadimaka.

Na samom početku Trampove političke karijere "etikete" su bile rezervisane za konkurente.

Tako je nekadašnjeg guvernera Floride Džeba Buša, Tramp nazvao "kilavim", senatore Kruza "lažžljivim Tedom", a Rubija - "mali Marko". Supruga bivšeg predsednika SAD Bila Klinoton postala je "pokvarena", "kreketuša" i "bezduššna" Hilari.

Pamte se i nadimci koje je dao protivkandidatima "Ludi Berni Sanders" i "mini Majkl Blumberg", ali i "Pokahontas Elizabet Voren" zbog aluzije na njeno domorodačko poreklo.

Lidera Severne Koreje Kim Džong-una nazvao je "Roketmen" (čovek raketa), zbog čestih lansiranja raketa i toj zemlji, a sirijskog predsednika Bašara al Asada, koga je pokušavao da svrgne, "žživotinja Asad".

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia /AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track