Najnovije vesti

POTRESNO PISMO UDOVICE POLICAJCA KOG SU UBILI BALKANCI: Oduzeli su mi sve, nadam se da će doživotno ostati u zatvoru
Foto: Printscreen Youtube/ La Repubblica

napulj

POTRESNO PISMO UDOVICE POLICAJCA KOG SU UBILI BALKANCI: Oduzeli su mi sve, nadam se da će doživotno ostati u zatvoru

Planeta

Volela sam našu svakodnevnicu, večeru u 8. Kada bismo negde išli, tražio si da ti izaberem odeću, a ja bih sve pripremila i složila na tvoj krevet. Čarape, donji veš, košulju, pantalone... Radila sam s ljubavlju. Večeras sam morala da izaberem nešto što nisam verovala da ću morati, makar ne sa 32 godine. Izabrala sam urnu za tvoj pepeo. Jednu sa drvetom života na njoj, jer ti si to i bio: moj život. A sada je sve gotovo.

Reči udovice italijanskog policajca, 37-godišnjeg Paskala Apićela, koji je stradao kada su dvojica pljačkaša, Fabricio i Admir Hadžović, bežeći iz banke koju su prethodno pokušali da opljačkaju u Napulju, ubili karabinjera, još odzvanjaju i podsećaju na tragediju izazvanu bahatim ponašanjem lopova.

Njih dvojica su u jednoj ulici u Napulju, pri brzini od oko 160 kilometara na čas, vozeći pritom bez upaljenih svetala, naglo skrenuli u suprotnu traku i zakucali se u službeni automobil. Od zadobijenih povreda Paskal Apićela izdahnuo je na licu mesta, ostavljajući iza sebe suprugu i dvoje dece, sina od pet godina i ćerku staru svega četiri meseca.

Njegova udovica neutešna je posle tragedije koja je snašla porodicu, a nizom objava na svojim društvenim mrežama pokušava hrabrog policajca da otrgne od zaborava. U razgovoru za italijanski list La Republika, nesrećna žena kazala je da u njenom rečniku ne postoji reč "oprost" za one koji su njenog supruga ubili.

"Reč 'oprost' trenutno ne postoji u mom rečniku. Oni su mi oduzeli sve. Mog partnera, muža, ljubav mogu života, oca moje dece. Ugasili su sunce naših života. Nadam se da će doživotno ostati u zatvoru... Da se neće vratiti svojim kućama, kao što se i moj muž nikada nije vratio", rekla je njegova supruga Đulijana.

Profile njenih društvenih mreža preplavile su različite objave posvećene pokojnom mužu. Pesme, fotografije, kratka pisma... U jednom od njih, na datum njihove godišnjice, Đulijana se prisetila njihovog najsrećnijeg dana.

"Pre četiri godine na ovaj dan, moja kuća je bila sreća. Nosila sam venčanicu, a naš sin je bio spreman, sa kravatom, da nas isprati na dan koji smo zaslužili mukotrpnim radom i žrtvom. Sećam se svoje žurbe, da dotrčim do tebe... Provela sam dane zamišljajući trenutak kada ću te videti pred oltarom, kako me čekaš u uniformi o kojoj si toliko sanjao...", napisala je udovica.

Brojni prijatelji i članovi porodice ubijenog policajca na društvenim mrežama apeluju na nadležne da počinioci, inače ranije osuđivani zbog krađa, ovog puta budu procesuirani tako da više ne mogu da ponove ovo krivično delo. Saslušanje vinovnika očekuje se da bude održano sutra, 21. maja, a postoji realna mogućnost da će zatražiti zamenu pritvora za kućni.

"Tokom ovih dana, njegov sin Tijago je više puta pitao da li je njegov tata mogao da bira da li će ići na taj zadatak. Stalno moramo da pronalazimo načine da mu objasnimo da nije imao izbora. Zločinci koji su mu to uradili su imali izbora. Mogli su da ne odu u pljačku, mogli su da ne voze 160 km na sat sa isklučenim farovima... Želim da pravosudni organi urade ono što je njihove dužnost. Nadam se da više nikada neće moći da odu svojoj kući, kao što ni naš Lino nije došao svojoj",  naveli su njegovi rođaci.

Kurir.rs/Blic

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...