OVAKO SU POLICAJCI ODALI POČAST KOLEGI KOGA SU UBILA BRAĆA SA BALKANA: Sin plače, a komšije aplaudiraju (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

potresan snimak

OVAKO SU POLICAJCI ODALI POČAST KOLEGI KOGA SU UBILA BRAĆA SA BALKANA: Sin plače, a komšije aplaudiraju (VIDEO)

Planeta -

Italija žali za policajcem Paskalom Apićelom (36) koji je ubijen u Napulju 27. aprila, dok je pokušavao da spreči 4 pljačkaša da opljačkaju banku.

Braća Fabricio i Admir Hadžović, kao i Igor i Renato Adžović, porekla iz BiH, u jednoj ulici u Napulju, pri brzini od oko 160 kilometara na čas, vozeći pritom bez upaljenih svetala, naglo su skrenuli u suprotnu traku i zakucali se u službeni automobil. Od zadobijenih povreda Apićela je preminuo na licu mesta, ostavljajući iza sebe suprugu i dvoje dece. Inače, od 4 pljačkaša, samo je Fabricio rođen u BiH, dok su ostali državljani Italije.

Kako je Apićela stradao u jeku pandemije korona virusa, kolege nisu mogle ni da prisustvuju njegovoj sahrani. Zbog toga su, veče nakon tragedije, došli službenim vozilima ispred njegove zgrade i dok je njegov sin plakao na terasi, a supruga vrištala od bola, sirenama i rotacijom odali počast tragično preminulom kolegi, dok su komšije aplaudirale.

"Zamolila sam tatu da ovo snimi, kako bi naša deca sutra znala da je njihov otac bio veliki čovek. Izvinite za moje urlike bola. Moje srce ne može da izdrži ovo. Izvini što je video u tvoju čast pokazao svu tragediju koja nas je smrvila. Žao mi je što je naš sin, iako zna da te više nema, na trenutak pomislio da su te kolege dovele kući", napisala je udovica.

Paskal je sahranjen tek 8. maja, u prisustvu najužih članova porodice i ministra policije, a sahrana je emitovana uživo putem Fejsbuk linka.

I Paskalova sestra Nela je neutešna od bola.

"Ponekad pomislim da ćeš zvati ili kad sedim kod mame na terasi da ću te ugledati kako ulaziš na kapiju... Boli ta realnost, koja znači da te više nema na ovom svetu. Nije prošlo ni mesec dana kako te nema, a oni koji su te ubili traže da budu pušteni kući. Briga ih što ti više kući nećeš doći, svojoj deci, ženi, sestri, porodici, prijateljima kojima toliko fališ", napisala je Nela.

Saslušanje vinovnika očekuje se da bude održano danas, a postoji realna mogućnost da će zatražiti zamenu pritvora za kućni.

Kurir.rs/Internapoli.it

Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track