Najnovije vesti

OSTAVITE NAŠE BRODOVE NA MIRU ILI ĆE BITI PROBLEMA! Iran žestoko zapretio Americi, a svet drhti pred mogućim NOVIM RATOM
Foto: EPA

TENZIJE SE NE SMIRUJU

OSTAVITE NAŠE BRODOVE NA MIRU ILI ĆE BITI PROBLEMA! Iran žestoko zapretio Americi, a svet drhti pred mogućim NOVIM RATOM

Planeta

Predsednik Irana Hasan Rohani upozorio je danas SAD da ne prave probleme iranskim tankerima koji nose naftu Venecueli pošto je Karakas najavio da će brodovi imati oružanu pratnju.

Rohani je rekao da su SAD stvorile "neprihvatljive uslove" u različitim delovima sveta, ali da Iran nipošto neće biti taj koji će započeti sukob.

"Ako se naši tankeri u Karipskom moru ili bilo gde u svetu budu imali probleme koje su izazvali Amerikanci, i oni će se suočiti s problemima. Nadamo se da Amerikanci neće napraviti grešku", kazao je Rohani.

Pet iranskih tankera je trenutno na moru i očekuje se da narednih dana počnu da stižu u Venecuelu.

Gorivo koje nose treba da ublaži velike nestašice u Venecueli koje su dovele do višednevnih redova na benzinskim pumpama, čak i u Karakasu.

Venecuela je u sredu saopštila da će njeni vojni avioni i brodovi pratiti tankere u slučaju bilo kakve američke agresije.

Kurir.rs/Beta

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...