Najnovije vesti

TVITER UZVRATIO UDARAC TRAMPU: Stavio upozorenje pored njegove objave, navodeći da "veliča nasilje"
Foto: EPA, Twitter

amemrika

TVITER UZVRATIO UDARAC TRAMPU: Stavio upozorenje pored njegove objave, navodeći da "veliča nasilje"

Planeta

Društvena mreža Tviter postavila je upozorenje pored objave američkog predsednika Donalda Trampa, navodeći da "veliča nasilje".

Tviter je postavio scenografiju za novi obračun sa predsednikom Donaldom Trampom, tako što je pred njegovu objavu o neredima u Mineapolisu postavila upozorenje da "veliča nasilje", prenosi RTS.

​"Ove lopuže uništavaju sećanje na Džordža Flojda i to neću dozvoliti. Upravo sam pričao sa guvernerom Timom Volcom i rekao sam mu da je vojska na njegovoj strani. Ako bude problema preuzećemo kontrolu. Kada počne pljačka, počinje i pucnjava. Hvala vam", navodi se u spornoj objavi američkog predsednika.

Reakcija Tvitera usledila je nedugo pošto je Tramp potpisao uredbu o ograničavanju zaštite društvenih mreža od zakonske odgovornosti .

Naveo je da je "bez presedana u američkoj istoriji da tako mali broj korporacija kontroliše tako veliku sferu ljudske interakcije".

Tviter je ocenio da je odluka predsednika SAD "reakcionarni i ispolitizovani pristup zakonu", kao i da to preti slobodi govora.

Portparol Gugla je rekao da će ta odluka da našteti ekonomiji SAD, dok iz Fejsbuka ističu da će to ohrabriti platforme da cenzurišu sve za šta može da se čini da će nekoga uvrediti.

Tramp je izvršnu uredbu potpisao dva dana pošto je kritikovao kompaniju Tviter jer je pozvala korisnike da provere činjenice iznete u dva njegova tvita.

Kurir.rs/Sputnjik/RTS

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...