PUTINOVA LIMUZINA RAZGRABLJENA: Evo kada bi novi kupci mogli da pazare moćni Aurus! (VIDEO)
Foto: EPA

tražnja

PUTINOVA LIMUZINA RAZGRABLJENA: Evo kada bi novi kupci mogli da pazare moćni Aurus! (VIDEO)

Planeta -

Ni sledeće, ni 2020. godine neće postojati mogućnost da se kupi novi ruski luksuzni automobil „Aurus“, izjavio je generalni direktor i suvlasnik kompanije „Solers“ Vadim Švecov.

„Sa ponosom mogu da kažem da ni 2019. ni 2020. godine ne postoji mogućnost da se kupi auto ’Aurus‘, jer imamo narudžbine za dve godine unapred. To govori da je visoko interesovanje za ovaj izazov — proizvodnju savremenih luksuznih automobila u Rusiji“, istakao je Švecov na forumu „Vestifajnans“.

Automobili „Aurus“, tržišni naziv projekta „Kortež“, porodica su luksuznih automobila na jedinstvenoj modularnoj platformi za najviše državne zvaničnike. U projektu su limuzina, sedan i minivan. Njihova orijentaciona cena će počinjati od 10 miliona rubalja (oko 134 hiljade evra). Očekuje se da će u otvorenoj prodaji automobili „Aurus“ biti dostupni od početka 2019. godine. „Solers“ je industrijski partner projekta „Kortež“, koji proizvodi firma NAMI zajedno sa stranim kompanijama.

Pre toga, na prezentaciji automobila „Aurus Senat“ na moskovskom salonu automobila, ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov je rekao da neće svi moći da se obezbede u okviru proizvodnje za 2019, a 2020. godine kapaciteti će biti prošireni.

Manturov je ranije izjavio da će proizvodnja „Aurusa“ za 2019. godinu biti oko 120 automobila, od čega će više od 50 biti za glavnog kupca — vozni park jedinice za specijalne namene Federalne službe za zaštitu.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja