SUPRUGA POLICAJCA MONSTRUMA ZGROŽENA: Odmah podnela zahtev za razvod, a evo šta je poručila posle ubistva Džordža Flojda
Foto: Profimedia

šokirana posle njegovog gnusnog poteza

SUPRUGA POLICAJCA MONSTRUMA ZGROŽENA: Odmah podnela zahtev za razvod, a evo šta je poručila posle ubistva Džordža Flojda

Planeta -

Amerika je na nogama zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda koga je ubio policajac Derek Čovin jer mu je, tokom privođenja u Mineapolisu, klečao na vratu skoro 9 minuta i tako ga ugušio.

Širom zemlje izbili su masovni protesti koji su se u mnogim gradovima pretvorili u nerede, a supruga glavnooptuženog policajca, Keli Čovin, podnela je zahtev za razvod.

Njen advokat je potvrdio da se za to odlučila posle 10 godina braka.

Keli je izjavila saučešće porodici nastradalog Džordža Flojda, a onda zamolila za privatnost.

"Iako iz braka sa Čovinom nema dece, ona traži da njenoj deci, starijim roditeljima i široj familiji, budde pružena sigurnost i privatnost tokom ovog perioda", naveo je advokat.

Podsetimo, Derek Čovin optužen je za ubistvo trećeg stepena i ubistvo uz nehata.

Majk Frimen, tužilac Okruga Henepin, potvrdio je da je podignuta optužnica i nije isključio da protiv Čovina bude podignuto još optužnica. Ukoliko bude osuđen preti mu najmanje 25 godina robije.

"Optužen je za ubistvo i nalazi se u pritvoru. Imamo dokaze, video snimke očevidaca koji prikazuju užasne scene, snimke kamera koje su policajci nosili na uniformama, izjave svedoka", rekao je Frimen.

Čovin je tokom karijere imao čak 18 prijava, a bio je umešan u nekoliko problematičnih slučajeva u kojima su stradali osumnjičeni, uglavnom pripadnici manjina.

Kurir.rs

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track