ZA NJEGA U PALATI VIŠE NEMA MESTA: Princ Endru se na nakon pedofilske afere neće vraćati kraljevskim dužnostima?!
Foto: Profimedia

velika britanija

ZA NJEGA U PALATI VIŠE NEMA MESTA: Princ Endru se na nakon pedofilske afere neće vraćati kraljevskim dužnostima?!

Planeta -

Sin britanske kraljice Elizabete II, princ Endru, odstupio je od kraljevskih dužnosti u prošle godine zbog skandala vezanog uz njegovog pokojnog prijatelja Džefrija Epstajna, koji je bio optužen kao seksualni predator.

Mediji su počeli da povezuju princa sa celim skandalom zbog čega je vojvoda od Jorka zamolio kraljicu da odstupi od obaveza koje izvršava u ime kraljevske porodice, a kraljica je, razumna kao i uvek, tu njegovu želju ispunila.

Ipak, sad izgleda da se princ neće vratiti svojim kraljevskim dužnostima, piše The Sunday Times.

"Princ se nadao da će ta promena biti kratkotrajna, ali to se nije obistinilo. Kraljevska porodica ne namerava da se bavi njegovim položajem", ispričala je osoba bliska kraljevskom dvoru.

Kraljicin sin već je osetio kako je to kad ti uskrate nešto na što si navikao. Tako je na primer britanska vlada promenila praksu podizanja zastava za kraljevske rođendane pa se one više neće vijoriti za rođendane skandalom pogođenog princa.

Promena je uvedena kako bi obuhvatila pripadnike kraljevske porodice koji su se povukli iz javnosti i ne obavljaju više kraljevske dužnosti.

Podsetimo, princ se povukao iz javnosti nakon ekskluzivnog televizijskog intervjua za BBC u Bakingemskoj palati, koji se emitovao u Velikoj Britaniji 2019. godine.

U njemu je odgovarao na niz neugodnih pitanja, a branio je i svoje prijateljstvo s preminulim Amerikancem Džefrijem Epstajnom, koji je bio optužen kao seksualni predator. Jedna od Epstejnovih žrtava tvrdi da je princ Endru imao s njom seksualne odnose kad je njoj bilo tek 17 godina.

Sve je opisala detaljno pred saveznim sudom na Floridi, uključujući i enterijer londonske kuće Epstajnove bivše devojke i dugogodišnje prijateljice, milijarderke Gislejn Maksvel. Takođe je detaljno opisala i Epstajnov dvorac u Njujorku, u kojem je bila 2001. godine, kad je imala 17.

Endru poriče tvrdnje da je imao polni odnos sa 17-godišnjom devojkom, koju mu je namestio milioner Epstajn, a koji je pronađen mrtav u zatvoru u avgustu prošle godine. No, ovo nije prvi put da se princa povezuje s kontroverzama.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track