Najnovije vesti

UBIO AFROAMERIKANCA I NEĆE ODGOVARATI: Šok odluka američkog tužioca ostavila porodicu bez reči! (VIDEO)
Don Klajn, Foto: Screenshot

tokom protesta

UBIO AFROAMERIKANCA I NEĆE ODGOVARATI: Šok odluka američkog tužioca ostavila porodicu bez reči! (VIDEO)

Planeta

Porodica Afroamerikanca koga je ubio vlasnik bara tokom protesta u Omahi kazala je da je tužilac požurio s presudom proglašivši pucnjavu činom samoodbrane.

Tužilac okruga Daglas Don Klajn rekao je da je nakon pregledanja videa na kom je napad odlučio da ne optuži Džejka Gardnera za smrt Džejmsa Skarloka te da čin ubistva proglasi samoodbranom, piše CNN.

Advokat porodice ubijenog kazao je kako 22-godišnjak nije trebao biti ubijen tokom svađe koja se desila u subotu u baru Gardnera.

Na videu se vidi kako je Gardnerov otac tražio od demonstranata da se udalje od njegovog bara i tom prilikom gurnuo je jednog od njih. Kasnije se vidjelo da je neidentifikovani muškarac gurnuo starijeg Gardnera, a onda je intervenisao njegov sin. Porodični advokat tvrdi da Skarlok nije bio deo te grupe.

Džejk Gardner imao je pištolj za pojasom i u jednom momentu je podigao majicu kako bi ga pokazao demonstrantima tokom sukoba.

Dvoje ljudi je skočilo na njega i on je ispalio dva hica upozorenja, tom prilikom pogodio je Skarloka koji je preminuo od posledica ranjavanja.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Screenshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...