Najnovije vesti

OD NOVOG RUSKOG SNAJPERA NEMA BEŽANJA: Dosadašnji domet je bio 4,2 kilometra, a sada je mnogo veći (VIDEO)
ilustracija, Foto: Printscreen Facebook

oružje

OD NOVOG RUSKOG SNAJPERA NEMA BEŽANJA: Dosadašnji domet je bio 4,2 kilometra, a sada je mnogo veći (VIDEO)

Planeta

Rusija je pokrenula izradu najnovije sanjperske puške DXL-5 koja će biti u stanju da pogađa mete na udaljenosti od sedam kilometara, izjavio je generalni direktor kompanije „Lobajev arms“ Vladislav Lobajev.

On je podsetio da je trenutno najveći domet jedne snajperske puške 4,2 kilometara, kao i da je to izvedeno puškom „Sumrak“.

"Radimo na izradi puške sa metkom koji će biti u stanju da gađa mete na udaljenosti od rekordnih sedam kilometara. Takve puške na svetskom tržištu još uvek nema", istakao je.

Prema njegovim rečima, biće konstruisana i specijalna municija koja će dodatno omogućiti da prilikom gađanja mete na ovoj udaljenosti bude zagarantovan pogodak.

"Nova municija će biti u potpunosti novina na našem tržištu, revolucionarna ideja. Odlkovaće se i veličinom i brzinom leta od svih prethodnih tipova metaka. Ne želim da otkrivam više detalja", dodao je.

Prema rečima Lobajeva, nova puška bi trebalo da bude spremna već početkom 2021. godine, ali zbog pandemije koronavirusa koja je zahvatila svet, moguće je da će se premijera ovog snajpera malo i odložiti.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja