U BLIZINI BELE KUĆE ISPISANA JE OVA PORUKA: Gradonačelnica Vašingtona naručila mural, građani poslali JAKU poruku VIDEO
Foto: Printscreen Youtube/CBC News: The National

nasred ulice

U BLIZINI BELE KUĆE ISPISANA JE OVA PORUKA: Gradonačelnica Vašingtona naručila mural, građani poslali JAKU poruku VIDEO

Planeta -

Niz prometnu ulicu u Vašingtonu je ogromnim, žutim slovima iscrtana poruka Black lives matter (Životi crnaca su važni).

Ovaj svojevrsni transparent, urađen uoči planiranog protesta ovog vikenda, proteže se dva bloka 16. ulice, koja vodi prema jugu direktno prema Beloj kući.

Svako od 16 podebljanih, žutih slova obuhvata širinu ulice s dve trake, stvarajući pojavu koja se nepogrešivo vidi iz vazduha.

Ovo sve je naručila gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauzer čija je kancelarija za saopštila da su slikari s radom počeli u petak rano ujutro.

Bauzerova je smatrala da će deo 16. ulice, koji će imati mural "Black Lives Matter Plaza", upotpuniti novim uličnim natpisom. Na svom Tviteru je objavila i video iscrtavanja natpisa.

Bauzerova je novinarima rekla da su ona i gradsko veće tamo bili kao stanovnici Vašingtona sa jednostavnom željom da tu budu svi zajedno u miru i pokažu da se u Americi možete mirno okupiti, izneti pritužbe na vladu i zahtevati promene.

Vašington je duže od sedam dana bio poprište protesta pokrenutih kao odgovor na ubistvo Džordža Flojda, nakon što mu je policajac iz Mineapolisa kolenom pritiskao vrat dok je ležao na zemlji.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track