NOVA MERA LUDILA U SAD: Popularnom lovcu na Duška Dugouška oduzimaju pušku! Evo čime će sada loviti poznatog zeca! VIDEO
Foto: Profimedia

čemu

NOVA MERA LUDILA U SAD: Popularnom lovcu na Duška Dugouška oduzimaju pušku! Evo čime će sada loviti poznatog zeca! VIDEO

Planeta -

U novim crtanim filmovima Luni Tjunsa koje Varner Bros priprema za HBO Max, Elmer Fad ( kodnas preveden kao Elmer Davež) ostaje bez puške, a ta odluka je izazvala podeljene reakcije fanova.

Promena u najnovijem izdanju klasične animirane serije odgovor je na nasilje oružjem u SAD-u, prenosi Njujork Tajms.

Dobro poznati crtani filmovi uveliko su se zasnivali oko Fadove uporne potere za zecom koji žvače šargarepu i često se služi dobro znanom frazom What's up Doc? (Šefe, koji ti je vrag?).

Fadpoznat po svojoj rečenici u kojoj moli gledatelje da budu tiho jer lovi zečeve nadmudren je svaki put, iako je uvijek imao svoju pouzdanu sačmaricu uz sebe. "Nećemo oružje", rekao je Peter Braungart, izvršni producent novog serijala za Njujork tajms. "Ali bavimo se crtanim nasiljem - TNT, dinamit i takve stvari su normalne. Sve ono što smo na neki način nasledili."

Ali Fad neće biti praznih ruku ni u novim crtanima - sad će imati kosu.

U 200 novih crtanih koji će sadržavati i druge zvezde Luni Tunsa crtanog nasilja sasvim sigurno neće nedostajati. "S nekima smo možda malo preterali pa možda izađu u drugačijem formatu", rekao je Braungart.

"Prolazimo kroz taj talas borbe protiv nasilja, svi trebaju biti prijatelji, svi se moraju slagati", rekao je. Ali Luni Tuns poprilična je antiteza toga. To su dva lika u sukobu, ponekad poprilično nasilnom."

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track