PRE 10 GODINA SAKRIO JE KOVČEG SA BLAGOM U PLANINAMA: Mnogi su ginuli zbog njega, a sada je konačno pronađeno (VIDEO)
Foto: Youtube/Denver7 – The Denver Channel

prava avantura

PRE 10 GODINA SAKRIO JE KOVČEG SA BLAGOM U PLANINAMA: Mnogi su ginuli zbog njega, a sada je konačno pronađeno (VIDEO)

Planeta -

Poznati trgovac umetninama Forest Fen (89), koji je rekao da je pre deset godina sakrio milion dolara negde u Stenovitim planinama, objavio je da je kovčeg sa blagom pronađen.

Fen je izjavio da je jedan muškarac, za koga je samo napomenuto da je sa istoka zemlje, pronašao kovčeg sa zlatom, nakitom i drugim dragocenostima vrednosti oko milion dolara, pre nekoliko dana kao i da želi da ostane anoniman. Kao dokaz, pružio mu je fotografiju sa pronađenim blagom.

Forest Fen
Forest Fen foto: Youtube/Denver7 – The Denver Channel

Fen je tragove o lokaciji kovčega sakrio u pesmi od 24 stiha, objavljenoj u njegovoj autobiografiji "The Thrill of Chase".

"Bilo je pod zvezdama u bujnoj vegetaciji Stenovitih planina i nije pomerano sa tog mesta proteklih 10 godina otkad sam blago tu i sakrio. Ne znam osobu koja ga je pronašla, ali ju je pesma odvela do njega", naveo je trgovac na svoj sajtu.

Stotine hiljada ljudi uzalud je lutalo za ovim blagom po američkom zapadu. Pojedinci su, čak, rekli da je u pitanju prevara i da su pokrenuli tužbe protiv Fena.

Mnogi su napustili posao kako bi se posvetili potrazi, a bilo je i onih koji su u potrazi potrošili životnu ušteđevinu. Veruje se da su najmanje četiri osobe umrle u potrazi za blagom.

Fen kaže da je sakrio blago kako bi ohrabrio ljude da krenu u avanturu po divljini. Kako navodi, kovčeg teži oko 9 kilograma, a njegova sadržina još toliko.

"Šta znam, na neki način mi je drago, ali istovremeno i tužno što je trka završena", odgovorio je na pitanje kako se oseća sada kada je blago pronađeno.

Kurir.rs/Cbsnews.com

Foto: Youtube/Denver7 – The Denver Channel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track