SAMOHRANA MAJKA ČETVORO DECE UMRLA PEŠAČEĆI KUĆI Siromašna Filipinka krenula na put od 400 kilometara u vreme karantina!
Foto: Screenshot

tuga

SAMOHRANA MAJKA ČETVORO DECE UMRLA PEŠAČEĆI KUĆI Siromašna Filipinka krenula na put od 400 kilometara u vreme karantina!

Planeta -

Smrt samohrane majke na Filipinima, koja je umrla čekajući autobus tokom karantine štednje zbog epidemije koronavirusa, izazvala je ogorčenje među građanima i podstakla vladu da dalje razmotri kako da pravilno postupa sa radnicima koji su izgubili posao i mogućnost prevoza tokom pandemije.

Mišele Silvertino (33) pronađena je bez svesti 5. juna na trotoaru uz autoput glavnog grada Manile. Majka četvoro dece čekala je autobus do kuće u Kalabangi koja se nalazi više od 400 kilometara jugoistočno od Manile, ali zbog restriktivnih mera nije mogla doći do javnog prevoza, piše CNN.

Silvertino je pešačila iz mesta Kuezon Citi, severno od Manile, do grada Pasai Citi na jugu, u nadi da će uhvatiti autobus. Ali to se pokazalo uzaludnim, pa je nekoliko dana čekala na trotoaru, gde se kasnije onesvestila. Ubrzo je prevezena u bolnicu i tamo proglašena mrtvom.

Njena smrt izazvala je ogorčenje među stanovnicima Filipina. Ljudi širom zemlje pridružili su se kampanji koja poziva na pravdu i kritikuju vladu da nije učinila dovoljno da pomogne siromašnim radnicima poput Silvertina. Smrt samohrane majke na Filipinima, koja je umrla čekajući autobus tokom karantina štednje zbog epidemije koronavirusa, izazvala je ogorčenje među građanima i podstakla vladu da dalje razmotri kako da pravilno postupa sa radnicima koji su izgubili posao i mogućnost prevoza tokom pandemije.

Stotine radnika kampuje ispred aerodroma Manila nakon otkazivanja letova.

"Ovde smo kao prosjaci. Sve što želimo je da idemo svojim porodicama", rekao je jedan od njih.

Nezadovoljstvo građana njenom smrću na kraju je stiglo do predsedničke palate, a vlada je najavila da će pomoći radnicima u zemlji da se vrate svojim kućama, a da će odeljenja za socijalnu zaštitu i prevoz pomoći građanima da ne ostanu zaglavljeni na autobuskim stanicama i aerodromima, piše CNN.

Kurir.rs/RTL Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track