OVDE MOŽEŠ DA PREVEZEŠ DECU I DROGU, NEMA ŠANSE DA IH NAĐU: Evo šta je Nemac monstrum govorio uoči otmice male Medlin
Foto: EPA, Profimedia

novi detalji o monstrumu

OVDE MOŽEŠ DA PREVEZEŠ DECU I DROGU, NEMA ŠANSE DA IH NAĐU: Evo šta je Nemac monstrum govorio uoči otmice male Medlin

Planeta -

Nemac Kristijan Brukner, glavni osumnjičeni u slučaju nestanka trogodišnje Britanke Medlin Meken, hvalio se svojim kamperom na jeziv način pred ocem drugarice Nemice samo nekoliko meseci pre nego što je devojčica 3. maja 2007. nestala iz portugalskog letovališta Praja da Luš.

Kako prenose britanski mediji, Diter F. je početkom 2007. posetio ćerku Nikol u vili u Foralu, 65 kilometara od letovališta, u kojoj je kao socijalna radnica pomagala u rehabilitaciji problematičnih nemačkih tinejdžera. Tada se pojavio Brukner u ogromnom kamperu proizvođača “Vinebago” bež boje, sa hanoverskim registarskim tablicama.

Kao i nekoliko puta do tada, došao je da napuni rezervoar za vodu i akumulator, ali je iskoristio priliku da Diteru pokaže unutrašnjost minivena.

"Kad sam zavirio unutra, pitao sam ga: “Gospodine Brukner, čime se bavite u Portugaliji?”, a on mi je odgovorio: “Radim, zarađujem, bavim se posebnim poslom. Vozim travu. Imam 50 kilograma trave i vozim je po Evropi... Ovim kamperom mogu da prevezem 50 kilograma trave, a da to niko ne vidi… Ovde ima mesta za transport dece. Ovim kolima možeš da transportuješ drogu i decu, to je sigurno mesto, nema šanse da ih nađu. Niko ne može da te uhvati", prisetio se Diter F. za Mejl on sandej.

Mada je u to vreme mislio da se Brukner samo hvali, sada veruje da je tom prilikom izložio svoj jezivi plan.

"Mislim da je oteo Medi i izveo je iz Portugalije tim velikim kamperom", rekao je dodajući da mu nije bilo svejedno što mu je ćerka u društvu tog čoveka.

Kaže da su se ona i Brukner upoznali sredinom dvehiljaditih, ali da nisu bili u ljubavnoj vezi.

foto: Profimedia

Kako navodi, Brukner se jednom neočekivano pojavio na pragu njene kuće u Bavarskoj 2012, a četiri godine kasnije iznenada ju je pozvao i tražio da kod nje provede Božić, jer ne želi da bude sam, što je ona odbila.

Osumnjičeni za ubistvo male Medlin, čiji život trenutno detaljno analiziraju istražitelji i novinari, odrastao je u teškim okolnostima. Rođen je pre 43 godine u Vircburgu (nemačka pokrajina Bavarska), ali su ga roditelji dali na usvajanje i najveći deo detinjstva i mladosti proveo je u domu. Od 1987. do 1992. živeo je kod usvojitelja u Vircburgu, ali, kako pričaju komšije, “odnosi u porodici su bili poremećeni” i čula se “samo dreka”. Zbog toga su im Kristijana i još dvoje dece na kraju oduzele socijalne službe.

foto: EPA

Kristijan je od 1992. živeo u domu za problematičnu decu u Vircburgu. Sa 15 godina je tri puta u roku od dve godine privukao pažnju policije.

U septembru 1993. je prvi put seksualno zlostavljao šestogodišnju devojčicu, a pola godine kasnije je to ponovo učinio sa devotogodišnjakinjom.

Poštar, koji je stanovao blizu doma, potvrdio je da je u to vreme prodao kuću u Vircburgu, jer se plašio za osmogodišnju ćerku.

U međuvremenu, policije ispituju njegovu umešanost u još nekoliko nerešenih slučajeva, među kojima su i ubistva.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track