PUTINU JE DOSTA LAŽI SA ZAPADA: Ruski predsednik u jednom tekstu rešio da otkrije JEDINU ISTINU (VIDEO)
Foto: Profimedia

drugi svetski rat

PUTINU JE DOSTA LAŽI SA ZAPADA: Ruski predsednik u jednom tekstu rešio da otkrije JEDINU ISTINU (VIDEO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin već napisao je članak o Drugom svetskom ratu koristeći državne arhive, rekao je u Dmitrij Peskov.

“Da, predsednik je već napisao članak”, rekao je Peskov za rusku novinsku agenciju TASS i dodao da će predsednik naknadno odlučiti kada će članak biti objavljen .

“Čekamo Putinovu odluku kada će članak biti objavljen”, odgovorio je Peskov na pitanje da li članak može biti objavljen pre Parade pobjede koja će ove godine biti održana 24. juna.

Peskov je ranije rekao za TASS da predsednik planirao da napiše članak o dešavanjima povezanim sa Drugim svetskim ratom, ali da će njegovo objavljivanje zavisiti od toga kada će biti organizovana ključna proslava 75. godišnjice pobjede nad nacizmom.

Ruski lider je otkrio svoje planove da napiše članak o ratu i događajima koji su prethodili Drugom svetskom ratu, tokom godišnje konferencije za novinare u decembru 2019. Rekao je da će se članak zasnivati na arhivskoj građi. Predsednik je pomenuo ova dešavanja, uključujući takozvanu Minhensku izdaju ili Minhenski sporazum i ulogu pojedinih evropskih država, posebno Poljske. Putin je više puta naglašavao neprihvatljivost falsifikovanja istorije Drugog svetskog rata.

Parada pobjede na moskovskom Crvenom trgu je trebala da bude održana 9. maja, ali je odložena zbog pandemije koronavirusa. 26. maja, ruski predsednik Vladimir Putin najavio je da će se parada ipak održati 24. juna, na dan kada se u Moskvi održala prva Parada pobede pre 75 godina.

Kurir.rs/Logično

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track