AKTIVISTKINJA POKRETA "ŽIVOTI CRNACA SU VAŽNI" PRONAĐENA MRTVA: 6. juna objavila da je zlostavljana, a onda je nestala
Foto: Printscreen Youtube/ SaharaTV

policija istražuje njenu smrt

AKTIVISTKINJA POKRETA "ŽIVOTI CRNACA SU VAŽNI" PRONAĐENA MRTVA: 6. juna objavila da je zlostavljana, a onda je nestala

Planeta -

Policija iz grada Talhaše istražuje smrt aktivistkinje pokreta "Životi crnaca su važni" (Black Lives Matter) čije je telo pronađeno samo nekoliko dana nakon što je prijavljen njen nestanak.

Oluvatoin Salau i Viktorija Sims (75) juče uveče pronađene su mrtve. Vlasti nisu objavile puno detalja u vezi sa ovim slučajem, ali je poznato da obe smrti policija istražuje kao ubistva i da je privedena jedna osumnjičena osoba, piše Si-En-En.

Za Salau se nije čulo od 6. juna. Tog dana je objavila niz tvitova u kojima je tvrdila kako je ranije tog jutra bila seksualno zlostavljana. Nakon toga joj je nestao svaki trag sve do subote kada je pronađeno njeno telo.

Policija je uhapsila osumnjičenog, Arona Glia (49).

Salau je na Tviteru napisala da ju je tog jutra maltretirao muškarac na raskrsnici Park Avenije. Rekla je da joj je čovek ponudio prevoz do crkve gde je potražila "utočište" zbog "nepravednih životnih uslova", javlja Talahase Demokrat.

Salau je kazala kako je nakon incidenta nazvala policiju. Nije navela crkvu u kojoj je odsela. Nekoliko ljudi odgovorilo joj je na tviteru nudeći joj pomoć i pitajući je li dobro.

Još nije jasno da li je uhapšeni Aron Gli čovek koji je navodno zlostavljao Salau.

Salau je bila aktivistkinja pokreta "Životi crnaca su važni" i govorila je na protestima u Talahasiju.

Kurir.rs/RTS/CNN/Tanjug

Foto: Pritnscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track