BRAĆA GREŠKOM BILA 24 GODINE U ZATVORU: Završili na robiji zbog ovih ljudi, a sada će dobiti po 2 miliona dolara
Foto: Youtube/WBAL-TV 11 Baltimore

IZGUBLJENI ŽIVOTI

BRAĆA GREŠKOM BILA 24 GODINE U ZATVORU: Završili na robiji zbog ovih ljudi, a sada će dobiti po 2 miliona dolara

Planeta -

Braća Erik Simons i Kenet "Džej Ar" Mekferson iz SAD-a su nedužni proveli 24 godine u zatvoru, zbog čega će im biti isplaćena odšteta od 4 miliona dolara.

Odbor za državne poslove u Merilendu jednoglasno je odlučio da im se do 2025. godine postepeno isplati po 1,9 miliona dolara.

Braća su u svojim ranim dvadesetim kada su osuđeni na doživotnu robiju 1995. godine zbog planiranja ubistva Entonija Vudena u Istočnom Baltimoru.

Neprofitna organizacija "Inosens prodžekt" borila se da dvojica braće izađu na slobodu jer su dokazali da su u vreme Vudenovog ubistva bili na sasvim drugom mestu.

Kako kažu, policija je jednoj ženi sugerisala da svedoči protiv njih u zamenu da joj plate stanarinu. Ranije se tvrdilo da je ista žena prihvatila sličnu ponudu za oružani napad u Zapadnom Baltimoru.

Navedeno je i to da je policija prisilila 13-godišnjeg dečaka da svedoči protiv Simonsa i Mekfersona, a kasnije je promenio iskaz.

Simons i Mekferson su oslobođeni 2019. godine.

"Majka mi je preminula 2009. godine dok sam bio u zatvoru. Zahvalan sam na odšteti, ali to ne može vratiti vreme koje sam proveo iza rešetaka", kazao je Simons.

Dodao je da nije bio u stanju da razmišlja o tome šta ga čeka u budućnosti.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Youtube/WBAL-TV 11 Baltimore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track