Najnovije vesti

DVA POLICAJCA OPTUŽENA ZA UBISTVO FLOJDA PUŠTENA NA USLOVNU SLOBODU: Evo kako je prikupljeno 1.500.000 dolara za kauciju
Ilustracija, Foto: EPA/ETIENNE LAURENT

neće smeti da napuste minesotu

DVA POLICAJCA OPTUŽENA ZA UBISTVO FLOJDA PUŠTENA NA USLOVNU SLOBODU: Evo kako je prikupljeno 1.500.000 dolara za kauciju

Planeta

Dva bivša policajca, od četvorice, kojima se sudi za slučaj ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda pušteni su iz zatvora nakon što im je plaćena kaucija.

Tomas Lejn i Džej Aleksander Kueng na uslovnoj su slobodi, a to uključuje zabranu rada u području bezbednosti i zakona, zabranu kontakta s porodicom ubijenog Džordža Flojda, kao i zabranu napuštanja Minesote. Njih dvojica će biti pod nadzorom policije i moraće da predaju oružje i dozvole za držanje oružja koje poseduju.

Lokalni mediji naveli su da je novac za kaucije (po 750.000 dolara za svakog od njih) prikupljen uglavnom na internetu putem PejPal donacija, odnosno, uplata na veb stranicu otvorenu za prikupljanje sredstava za njihovo pušštanje iz pritvora.

Kueng i Lejn su osumnjičeni za pomaganje i podsticanje na ubistvo, kao i njihov kolega Tou Tao, dok se Derek Šovin tereti za ubistvo bez predumišljaja, odnosno ubistvo drugog stepena.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...